torstai 6. lokakuuta 2011

Sollentuna Fria Gymansium - Bilder från min skola

Olin siis kokonaan unohtanu laittaa kuvia mun koulusta, mikä on semmonen perusjuttu, minkä vaihtarit yleensä tekee! Mutta täältäpä niitä kuvia nyt sitten pesee ;) (jee, rimmas!) Tai ei ihan vielä, aattelin taas lässyttää vähän aikaa ennen sitä. Mutta niin, tykkään tosta koulurakennuksesta paljon, koska se on semmonen pieni, kompakti ja yksinkertanen :D Tai siis että löytää hyvin paikat ja muutenkaan ei mikään vanha romu. Mut onhan toi pieni, tai välillä tuntuu että törmään kohta johonkin ja rappusissa että joku kaataa mut ja kaadun takaraivo edellä ne alas (mun ikuinen pelko, voin kertoa että oon myös miettiny minkälainen näky se ois...ei kiva). Mut tavallaan tota ei silleen tarvi pelätä, koska eipä tuolla yleensä hirveesti törmää muihin ihmisiin :D Tai siis silleen että jos toivoo ettei nää jotain (toisella luokalla olevaa) ihmistä koko päivänä, niin ei tarvii huolia, eipä sitä välttämättä nääkään. Ja mulle on edelleen mysteeri, että onko kaikilla samat välkät? Koska se vois selittää sen autiouden (en tiedä onko oikein kirjotettu!). Mut hur som helst, nyt niiden kuvien pariin:

Koulun logo :)
Tältä näyttää kun astuu pääovesta (joka on muuten vaan semmonen yks ovi, miettikää!) ulos
Niin siis tuossa se ovi :D Ja ikkunakin on isompi!

Tuolta päädystä oikeelta lähtee käytävä...

Josta kun menee vasemmalle, pääsee kaapeille, kanslistin, rehtorin ja opon luo (ei tarvitse jonottaa).

Ja ton ikkunan vasemmalla puolella on tommonen mysnurkkaus :D Täällä on muuten aina pöytäryhmiä ja koneita vapaana!
 Voi, muistan sen ekan kerran kun tosta ovesta astuin sisään ja astelin noidenkin paikkojen ohi... Se oli jotenkin hirveen kamalaa ja ahistavaa, kun ei tienny yhtään mitä on tulossa, ei ollut ketään auttamassa ja oli ihan yksin :s Se pitää melkeen jokasen vaihtarin käydä läpi, ellei sitten oo jotenkin onnekas tilanne, että on tyyliin hostsisarus samassa koulussa, tai joku tuttu. Mutta mulla ei ollut. Mut ainakin siinä on se juttu, että voin sanoa kaikesta selvinneeni, yksin. Ihan itse. Näin kärjistetysti sanottuna, ilman ketään kikattamassa vieressä :D Tällä hetkellä siis pienet jutut, mitä pitää yksin tehdä, ei tunnu todellakaan hirveen pahoilta kun mietin tota päivää! Oikeesti huhhuh! Enkä sinä päivänä tienny kuinka monia vaikeita hetkiä joudun vielä kokemaan... Mutta niistäkin on selvitty, ja toivon että ne pahimmat on nyt takanapäin! Kaikki on kielestä kiinni. Tälleen voin sanoa, että jos ihmiset on vähääkään itsekkäitä tai vähän ajattelemattomia, niin kukaan tuskin sun luokse tulee, se suu on itse avattava ja JOSTAKIN sitä puheenaihetta väännettävä. Niin tosiaan, smalltalk ei oo enää mikään vaikee juttu tän jälkeen! :D Mulla siis ei ollut mikään lämmin vastaanotto, enkä kyllä voi sanoa että edelleenkään mikään huomioonottava (yhtä kivaa ihmistä lukuunottamatta:), mutta eipähän oo ainakaan liikaa mua missään pumpulissa hyysätty ja tuu sitä syndroomaa että eka kaikki on ihan innoissaan ja kyllästyy parin viikon päästä. Tai ainakin sitä toivon. On tässä siis vähän paksumpi nahka kasvatettu! Mutta takaisin niihin kuviin:

Jep, kapeat on portaat!
Tää on siis kakkoskerroksen tietokoneilta otettu kuva
Kolmoskerros on ihan samannäkönen, paitsi siellä ei oo vaan enää ylempään kerrokseen meneviä portaita :D
Koulussa on kaikkialla Macin koneet. Ja kaikki tän vuoden ykköset sai oman MacBookin!
Ja kakkoset on ihan kateellisia :D Mut oon kyllä mäkin, kun aina espanjan tunnilla
(ainoo tunti missä on ykkösiäkin) ne vetää ne ihanan littanat ja kiiltävät läppärinsä esiin...
Tämmönen näkymä on kolmoskerroksen tietokoneilta ulos. Näyttää aika ankeelta! :D
Koulun seiniä koristaa aika paljon kaikkia oppilaiden tekemät taulut tai seinämaalaukset.
Ja täällä ne muuten on oikeesti jopa hienoja :D Tietty kun tääl on se taidelinja.

Tässä on kakkoskerroksen käytävä. Ja tosta oikeella (kun menee tosta oviaukosta)ne  koneet ja rappuset alas.
Ja sama juttu kolmoskerroksessa. Ei sen kummempaa. Koulurakennus siis on todella pieni!
Tossa kakkoskerroksessa mulla on muuten aika harvoin tunteja, kun siellä on atk-luokat, kuvisluokka ja enemmän semmosta.
Tää on kaikkien inhoama luokka, koska kuten huomaatte, tuolla ei oo kunnon pöytiä, vaan enemmänkin tommoset mitä
näkee jossain jenkkileffoissa, että käännetään tohon käsinojan päälle tommonen taso... Toi on kyllä nii ärsyttävä et
pitää aina rohmuta joku 3 tommosta tuolia ympärille mihin saa laitettuu kaikki penaalit, laukut, kirjat ym...
Tässä luokassa (joka on kolmoskerroksessa) taas on useemmin tunteja.
Kolmoskerroksen käytävällä on sit toisella puolella opettajien työhuoneet, ja luokkahuoneita toisella puolella, joita on alle 10.
Ton tyhmän luokan ikkunasta otettu kuva :D Junarata on siis ihan tän koulun vieressä.
Siinäpä se. Mitä mieltä ootte mun koulusta?
Siitä on vähän vaikee ottaa kuvia, koska niinkun varmaan huomasitte, niin käytävät on vähän tommosia ahtaita ja se semmonen "avara hengailutila" mitä yleensä kouluissa on, niin on täällä silleen aika minimaalista, joten koulusta on vaikee ottaa kokonaisvaltasta kuvaa kun se on loppujenlopuks kumminkin aika sokkeloinen. Ja nyt kun oikeesti mietin, niin eipä tuolla kovin hyvin niitä kaikille yhteisiä välkkiä pystyis pitämään, koska suurin osa ihmisistä joutuis seisoon seinään kiinni liimattuina :D
Mut niin. Voin siis jo sanoa sopeutuneeni tonne aika hyvin, ja alan pikkuhiljaa ehkä jopa tykkäämään tosta koulusta. En siksi, että se on musta jotenkin tosi kiva ja että ne ihmiset ois yhtäkkiä muuttunu mun tyylisiks, vaan suoraan sanottuna en vaan tiiä. Ihminenhän on sopeutuvainen ja muutenkin yrittää kiintyä eri paikkoihin, niin ehkä se sitä siitä johtuu (psykologiaa, ooh!). Mut en voi sanoo edelleenkään, enkä usko että tuun sanomaan, että en ois mun koulusijotuksesta katkera vieläkin. Kyllähän tuolla on ihan kivaa, mutta voisko asiat sit olla paremmin? Et onko tää nyt sitä että koulussa nään koulu-kavereita, mut ainut koulun ulkopuolinen kaveri on sit Britta, jolla kumminkin on omakin elämänsä. Et onko se sit niin että en saa niitä omia kavereita ja omaa kaveriporukkaa täältä, mitä niin kovasti toivoin ja luulinkin saavani. Ehkä se oli liikaa toivottu.

Ja kuten ootte varmaan huomannut, niin tää kysymys aina pölähtää esille joissakin mun postauksissa ja tätä vatvon, mutta tää on se asia mitä useesti alan miettimään kun mietityttää. Voisiko asiat olla paremmin?

Terveisin ♥
vähän sateisen kelin ja yhtäkkisen kurjuus-hetken masentama Maija

Ps. Ainiin, puhuin mun enkunopen kanssa, joka kertoi, että mun luokalla on ollu ongelmia tulla toimeen... Kiitos, Sts, varsin mukava paikka sijoittaa vaihtari :D

4 kommenttia:

  1. Vitsi nauroin tolle Sts jutulle :D ahahah! ps toi koulu on on ihan HIRVEEN PIENI! Mä ahistuisin tuolla jos olis noin kapeet käytävät!

    -Teetu

    VastaaPoista
  2. Kiva kun naurat mun ahdingolle :D! No eivaan, pienet naurut on aina paikallaan! Ja ai ihanko totta :D Se on just vähän silleen et jos kohtais tuolla käytävällä jonkun inhoamansa ihmisen niin se ois vähän AWKWAAARD..:D

    VastaaPoista
  3. Mut jos et vieläkään oo tyytyväinen tohon kouluun, siis sillei oikeesti tyytyväinen, niin voisitko yrittää vaihtaa? :o Koska muuten mietit koko vuoden että voisko asiat olla paremmin. :( Nimimerkillä sama juttu täällä. :D Ei vaan, mulla ei ihan tollasta ongelmaa oo, mutta ois siis mahollisuus vaihtaa kouluun missä ois tuttuja ihmisiä ja ois muutenkin enemmän ehkä mun tyylinen mutta en nyt tiiä kumminkaan sit, ja ois vaikee vaihtaa nyt kesken kaiken :/ Voi meitä. :D Ei mut ihan vakavissaan jos toi koulu ei vaan tunnu hyvältä, niin kannattaa edes yrittää selvittää voisko vaihtaa. :) Tsemppiä sinne !

    VastaaPoista
  4. Katri: Kai mä voisin... Jotenkin vaan tuntuis niin raskaalta vaihtaa, ku ei tuolla kumminkaan mitään hätää oo, en joudu oleen yksin ja oon alkanu tutustuu ihmisiin. Ainoot syyt vaan miks haluisin vaihtaa on, et en usko et saan tuolta mitään läheisiä ystäviä ja et ei oo ihan mun tyylinen. Mut jotenkin alkaa koko ajan tuntuu toi koulu kivemmalta, en tiiä miks, varmaan sopeutumisesta kiinni! Ja sulla on kyl siinä mielessä eri tilanne, et tietäisit sieltä toisesta koulusta jotain jo :) Mulle se ois ihan niinkun ihan uus juttu ja uudet ihmiset! Mut siis niin.. Jos oikeesti tuntuu sustakin et on enemmän tuttuja toisessa koulussa, ja tiiät et siellä ihmiset ois sun kanssa nii kannattaa harkita ja puhuu area repsille! :) Tsemiä sinne kans!

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!