keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Helgen i Göteborg

Meillä siis oli se STS:n vaihtaritapaaminen 20-22.10, eli siis viime viikonloppuna. Oli kyllä kiva nähä kaikkii muitakin vaihtareita! Vaikka kyllä ootin jotain vähän kansainvälisempää... Suurin osa oli tuolta Keski-Euroopasta, eli Saksasta tosi paljon, sit muutama Sveitsistä, Hollannista ja Itävallasta. Sit meitä oli kuus yhteensä Suomesta (oikeesti 9 täällä Ruotsissa) ja oli myös pari kansainvälistä vaihtaria - nimittäin yks kiinalainen ja ecuadorilainen!
Mut meitä itse vaihtareita oli tolla leirillä vähän alle 30, eli ei siis läheskään kaikki ollu tuolla, kun aattelee että STS:n kautta Ruotsissa on tällä hetkellä kai 48. Mut ei se mitään, koska en todellakaan ees puhunu kaikkien kanssa, joten parempi et olikin pienempi määrä. Seuraava tapaaminen onkin sit joulukuun alussa, eli tietty pikkujoulut vaihtareille ja niiden hostperheille. En nyt oo ihan varma et olikse silleen et niitä tapaamisia on kolmessa paikassa: Göteborgissa, Malmössä ja Tukholmassa. Toivottavasti olis Tukholmassa, koska toi on vaan päivän kestävä juttu, enkä todellakaan jaksa raahautua johonki Malmöön asti päiväseltään. Tarkotan siis sitä että on niinku eri alueiden vaihtareille ne tapaamiset.
Sit oli suunnitteilla myös semmonen viiden päivän lasketteluloma, mutta vois ehkä skipata, koska hinta oli muhkeet 500e, ja muutenkin ei ne vaihtarit nyt niin huippukivoja ollu et haluisin koko ajan jonnekin niitten kanssa, vielä jos se maksaa noin paljon. :D Mut sit on onneks seuraava tapaaminen Tukholmassa toukokuussa, mikä onki varmaan jo tosi erilainen sit! Kaikki varmaan osaa puhuu jo ruotsia sillon! Ja ei tarvii ostaa junalippuja, jes ♥ Ja lopuks sit vielä Farewell-party... Ja ois myös Eurotour, jossa kierretään tosi monta Euroopan maata Euroopan (kai?) vaihtareiden kanssa, mut en kyllä välttämättä jaksa lähtee bussilla rytyyttään kun tossa vaiheessa on jo varmaan aika kova hinku kotiin.

Mut niin. Meni nyt vähän tommoseks ihme höpöttämiseks STS:n aktiviteeteista, mutta siis, oli kyllä kiva viikonloppu! Kuvia ei oo silleen hirveesti, ainakaan omalla kameralla otettuja, koska ei nyt tyyliin ekana iltana viittiny alkaa vaan räpsiin tuntemattomista ihmisistä kuvia :D Mut ois varmaan pitänyt... Aina tajuun tän liian myöhään! Dämn! Tässä mitä tehtiin:


Torstaina me vasta silleen saavuttiin, tutustuttiin toisiimme ja syötiin, eikä oikeen ehitty tehä mitään kummempaa.


Tommonen oli huone "hostellissa".
Arvatkaapa kuka sai ton vasemmanpuoleisen, leveimmän pedin ;)?
 Perjantaina meillä oli ryhmissä juttelua vaihdosta, sen jälkeen jotain ihme aarteenmetsästystä semmosessa puistossa, ja täytyy kyllä sanoo, että oli yks turhimmista asioista mitä oon koskaan tehny! Ihan oikeesti, en yhtään ymmärrä miks se oli ohjelmana! Mielummin oisin vaa jutellu kaikkien kanssa. :D No mut, sen jälkeen sit pidettiin semmoset esitykset siitä mistä oltiin puhuttu, mikä kyllä kieltämättä oli kanssa vähän turhaa, mut ei se mitään. Tän jälkeen oli lounas, ja jälkkäriks oli ihanaa jätsiä kaikkien kastikkeiden, marengin ja strösselin kanssa, nam ♥ Sit katottiin semmonen ihan hullu leffa nimeltä White Chicks. Ei herranjumala :D Mut täytyy kyllä sanoo että nauroin!

STS:n leadereitä
Kiia, Sofia ja Lili
Aida
Näyttää just niin harmaalta ja syksyseltä ku siellä olikin... :D
En tiiä oikeen mitä varten toi puisto oli, mutta voin kuvitella miten nätti se on kesällä ja alkusyksystä :)
JEE...
Säädän XDXD
Siis ihan pakko löytää se aarre!!!1
Tai sitten ei, skit samma...
Sofiahan se siinä :)
Ihme että tuol oli vielä vihreetä!
Oisko ees siistiä kaivertaa omat nimikirjaimet tohon! Jos ois vielä joku jonka kanssa tehä se...
Tässä palkinto aarteen etsinnästä... Jos oisin 5v, oisin varmaan hyppiny ilosta, mutta 16v minä ei sitä tehnyt :D
Tosin hyvä puoli oli, että noissa oli sisällä suklaata, mutta kaikki suklaakolikoita maistaneet tietää että se suklaa ei oo hyvää!
Lauantaina ei ollu kummempaa enään. Tsekattiin ittemme ulos hostellista, jonka jälkeen mentiin Universeum Science Parkiin, mikä oli kyllä aika kiva, tosin siellä ei hirveesti kyllä ehitty kierrellä. :( Tän jälkeen kaikki lähti omille teilleen. Me suomitytöt mentiin kierteleen Göteborgin kauppoja, syömään ja fikailemaan, ennen kun kaikkien junat lähti. Sen jälkeen mä menin mun serkulle ja sen avovaimolle, ja näin niitten vauvan, joka oli kyllä kasvanu kesästä paljon! Näin myös mun toisen serkun ja enon. Ja oli kyl kiva ku pystyin puhuun ruotsia, mitä en oo ikinä ennen voinu tehä! En oo siis käytännössä ennen puhunu niitten kanssa (paitsi mun enon, joka puhuu suomea). Paitsi että niillä on kiva Göteborgin aksentti :s Tukholmalaisiin verrattuna tosi vaikee ymmärtää!

Kiia, Essi, Tilda ja Sofia
Kiia ja Aida. Oltiin semmosessa siistissä tuulijutussa :D

Huui :D
Toi oli siisti :)

Nemoa etsimässä? ;)
Noi oli NIIIN söpöjä! Yks tuli kuulemma Essin jaloille! Olin niin kade :D
Siistii, että tommonen sademetsä on tehty keskelle rakennusta! :D
Mut täytyy kyllä sanoo että oli kiva viikonloppu, ja oli ihana tutustua uusiin ihmisiin jotka myös halus tutustua suhun (alkaa pikkuhiljaa unohtua täällä semmonen...). :) Ja oppia eri maiden eri jutuista, esim. Ecuadorista ja Hollannista!

Mun serkkujen lapsi Harry 6kk! Eikö ookin ihana? ♥
Mut eipä mulla muuta. :) Vi hörs!
PS. Mulla on kuulemma ihan hullu Jyväskylän murre! Ja nää luuli (siis suomalaiset) et Jyväskylässä sanotaan "mie". Shame on them!


Pps. Ryhmäkuva kaikista STS-vaihtareista tulee varmaan jossain vaiheessa kans, kunhan sen nyt itekin saisin!

9 kommenttia:

  1. vaikutat vähän negatiiviselta suunnilleen kaikkea kohtaan mitä siellä tapahtuu :( ei vaan tämä postaus vaan muutkin..

    VastaaPoista
  2. Mä luulin et se teiän matka oli semmonen missä oisitte katellu kaikkia nähtävyyksiä siel Göteborgissa, vähän niinku meiän Tukholman matka! Tai en kyl tiiä onks Göteborgissa mitään nähtävyyksiä...:D
    Vitsi kun nauroin tolle ''mie''lle, hahaha! Ja kans tolle Säädän-kuvalle....

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Voin myöntää, että tää postaus (nyt kun luin läpi) on vähän negatiivinen, mutta semmoseks en sitä aatellut! Ja ootko lukenu mun koko blogin läpi? Jos oot, niin en oo samaa mieltä sun kanssa, mut sen myönnän että viime aikaset postaukset on ollu negatiivisia. Ootko muuten ite ollut vaihdossa? Jos oot, niin kommentti otetaan todellakin rakentavana palautteena, mutta jos et, niin voit miettiä uudelleen, että kaikki ei välttämättä mene täällä sillä helpoimmalla tavalla, jolloin kirjotan tänne ja en kaunistele sitä juurikaan.

    Alina: Niin mäkin!! Mut oli aika paljon semmosta hengailua vaan :D Ainoo nähtävyys oli toi museo... Mut aika vaikee varmaa nähtävyyksiä kierrellessä on silleen tutustua kai, ja se tutustuminen kai oli se pääjuttu. Nii ja arvaa nauroinko mää sille "mielle"! :D

    VastaaPoista
  4. HEEEIII mä tunnen ton kiian! :D haha aika jännä tällee ku lukee jonku tuntemattoman blogia ni siellä onki yhtäkkii joku tuttu ihminen :D

    VastaaPoista
  5. Hahah, vähän hassu sattuma!:D Suomi on niin pieni paikka, et jotenki aina joku tuntee jonkun. :) Se just tajuttii ku oltiin tolla suomiporukalla ja vaikka porukka olikin silleen eri paikoista!

    VastaaPoista
  6. Tarkotatko ruotsalaisia ihmisiä siellä ku puhut että kiva kun kerranki joku haluaa puhuu sun kanssa yms vai tarkotatko suomalaisia? menee vähän sekaisin t. reetta

    VastaaPoista
  7. Nii siis tarkotan niinku paikallisia, et ei tyyliin kukaan oo paljon multa koulussa kyselly mitään, vaikka oishan nyt varmaan mitä ne vois haluta tietää jne. Eikä kukaan oo silleen erityisen kiinnostunu. Mut sitku on vaihtareiden seurassa nii se on nii erilaista ku ne on samassa veneessä ja haluu itekin seuraa :)

    VastaaPoista
  8. hahaa näin tän vasta nyt! mut apina jaloilla jep ja ANTEEKSI että luulin sun sanoneen mie :( hehe mutta murre sulla kyllä maijis on... pusuja täältä etelästä<3
    t. essi

    VastaaPoista
  9. Essi: Hahah, oisin nii halunnu nähä sen! :D Ja ei se mitään, mietin vaa et tunnetaanko Jyväskylä niin junttina paikkana haha :D Voi kuule, sinulla on murre ku oot siellä etelässä ;)!

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!