maanantai 17. lokakuuta 2011

Fredag - Balett i Kungliga Operan

Hejssan! Aattelin, niinkun tavallisesti, taas tehä sitä viikonloppupostausta! Tosin tää on nyt vaan perjantaista, koska en jaksa semmosia kilometripostauksia enään.
Täytyy kyllä sanoo, että oli mukava ilta! Tai siis semmonen vähän erilaisempi kun yleensä. Minä, hostäiti ja hostsisko vietettiin ilta Britan ja sen äitin kanssa. Mentiin ihan ekaks Jensens Biffhouseen (en tiiä/muista miten kirjotetaan, koska tossa taitaa olla vieläpä norjalainen O!) syömään, joka on siis nimen mukasesti semmonen pihvipaikka, mut tietysti sieltä saa muutakin. Ja onneks saa, koska mä en ihan hirveesti tykkää ns. "kiinteästä" lihasta, josta voi löytyä ties mitä yllätyksiä joita saa sit pureskella sen puol tuntia. Hyi! Mutta niin, ite valitsin siis ranskalaiset ja kanapihvin, mikä oli kyllä tosi hyvä ja simppeli valinta. Ja pieni! Otin tosin pienemmän kanapihvin, mutta silti... Koska ekaa kertaa elämässäni söin ravintolassa ruuan loppuun. Ja jälkiruuaks jotain mistä oon aina haaveillut. 54 kruunulla sai syödä pehmistä niin paljon kun halus. Ja älkää nyt aatelko että nojoo, Raxissa on sama juttu, nimittäin siellä jäätelöbaarissa oli erilaisia karkkeja ja kastikkeita mitä siihen pysty laittaan! Oi että ♥ Mutta idea kuulostaa paremmalta kuin todellisuus, nimittän se jäätelö suli niin nopeesti (tahallista?:D) että meni koko juttu ihan pilalle ja valu pöydälle saakka. Kiitos Jensens Biffhouse, tunsin itteni sottapytyks. :) Eli kyllä, Raxin ihmeliisterijäätelöä, joka ei sula ikinä (mikä on kyllä vähän pelottavaa) ois tässä tapauksessa tarvittu!

Sen jälkeen mentiin sit Tukholman Kungliga Operaan, eli siis kuninkaalliseen oopperaan. Tai no, ei menty oopperaan vaan kattomaan modernia balettia. Mietin eka et voi ei, luultavasti haukottelen koko esityksen ajan, mutta se oli kyllä yllättävän hyvä! Jotenkin tanssista kiinnostuneena on niin hienoa kattoa pelkästään balettia, kuinka ne liikkuu jne. Pelkkä balettikävely (en tiiä onko tämmöstä olemassa, mut jotkut ehkä tietää mitä tarkotan) itessään on vaikeeta jos sitä ei oo ikinä tehny, nii huhhu sitä on nii hieno kattoo ku ne tekee kaikenmaailman juttuja! Ja ne oli vielä mielenkiintoset koreografiat. :) Tästä pääsette näkeen pienen videon siitä tanssista, jos kiinnostaa. Koreografihan oli siis Altro Canto ja esityksen nimi SYNC. Ja tää oli kyllä hyvä kokemus, haluun kyllä mennä vielä uudelleen. Haluisin nähä etenkin Joutsenlammen. Ja tosta Oopperatalosta vielä sen verran, että pelkästään siinä oli näkemistä! Siellä salissa oli aivan upea katto, semmoset kattomaalaukset ja upea kristallilamppu... Kuulostan nyt joltain ihme korkeakulttuurin harrastajalta, mutta kyllä tommoset jutut aina välillä tekee terää.


Tän jälkeen menin sit vielä Britalle kattoon telkkaria, tai aluks piti kattoo leffaa mut se jotenki vähä feilas... Tai alettiin kattoon leffaa Funny People, mut sit en nähny sen vikan mainoskatkon jälkeen mitään (toisinsanoen missasin lopun ♥), koska Britan ja sen veljen piti mennä nukkumaan, haha :D En jaksa selittää miks. Mut en kyllä ymmärrä miten ne pysty jättään leffan kesken (Hanna, voitko selittää miten pystyt siihen)! Ite en kuulu siihen ihmisryhmään. En voi vaan jättää leffaa, vaikka seuraavana aamuna pitäs herätä kello kolme :D Mutta ei siitä sen enempää. :) Teen vielä lauantaista (tosin siitä ei oo mitään kerrottavaa) ja sunnuntaista erilliset postaukset, en kestä semmosia hirveen pitkiä postauksia enään, eikä kukaan niitä varmaan jaksa lukeakaan. Hejdå!
Ps. Sori taas, netistä kopioituja kuvia! Muistin kyllä ottaa perjantaina kameran - mutta en akkua, mikä oli pieni ongelma kuvien ottamisen kannalta. :D Okei, on mulla yks tohon iltaan liittyvä kuva:

2 kommenttia:

  1. Yksi kysymys tuli mieleeni, kutsutko hostäitiäsi ihan äidiksi? vai onko hän kenties hostäiti vai kutsutko etunimellä? :)

    VastaaPoista
  2. En sano äitiks :) Aluks mietin, et eihän sitä voi tietää että sanonko, mutta nyt tiiän etten todellakaan sano äitiks, tuntuis hiton tyhmältä! Ja hostäitikin ois vähän awkward :D Joten sanon ihan etunimellä, se tuli ihan automaattisesti alusta lähtien. Varmaan toi miten kirjotan tänne vähän hämää, mutkun en viiti kenenkään nimiä kirjottaa ihan varmuuden vuoks. Mut hyvä kysymys!

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!