tiistai 4. lokakuuta 2011

Skolmat i Sollentuna Fria

En tiiä, oonko vielä maininnut, mut siis mun koulussa syödään siis joka päivä ravintoloissa. Kyllä, kuulitte oikein - ravintoloissa ;) Eli joka päivä saadaan lunchkupong tiettyyn ravintolaan, ja niitä eri paikkoja on viisi: kebab-paikka, pizzeria, perus lounasravintola, kiinalainen ja semmonen kahvila josta saa tilattua muutamia ruokia. Kuulostaa aikas ihanalta varmaan ainakin niille, jotka on samassa koulussa Suomessa kun mä. Koska ihan oikeesti Voikkarin (ei millään pahalla) ruokien jälkeen toi on taivas :D Niin ihanaa kun voi syödä enemmän kun yhen haarukallisen ja ei iltapäivätunneilla tarvii ikinä olla nälissään!
Eli tässä viikon ruokalista kuvineen päivineen ;)

MAANANTAI
En syö lounasta, koska koulu alkaa vasta 12.15, eli lounaan jälkeen.

TIISTAI
Pizzeria Monte Negro
Täällä saa tilattua mm. kebabtallrikin (eli kebabia ja ranskiksia), pitsaa, salaatteja, hamppareita ja päivän aterian, joka oli kerran esim. riisiä ja kanaa. Tää tulee toiseks mun Top 3-listalla. Ah, se pitsa ja kebabtallrik! Taivas ♥

Kebabtallrik

KESKIVIIKKO
Café Satelliten
Täällä voi tilata esim. pastaa, lihapullia ja perunamuussia ja varma mackor, jotka on niinku paahdettuja voileipiä. Ei oo kyllä mikään mun lemppari, koska valikoima ei oo kovin hyvä ja ruuatkaan ei niin hyviä kun vois olla, mut kun mietin normi kouluruokaa nii kyllä alkaa mennä jo paremmin alas! :D

Varma mackor med ost och skinka. Ei kyllä kieltämättä näytä hirveen ruokaisalta eikä kyllä ollukaan.
Ens kerralla kokeilen varmaan kanalla täytettyä, mitä meijän luokan Belen tossa taustalla syökin...
TORSTAI
Mandarin Garden
Tää on se kiinalainen, ja täällä on puffet, jossa on mm. muutamia erilaisia nuudeleita, riisiä, kastikkeita, semmosia juttuja jossa on kuori, esim. kevätkääryleitä tai semmosia missä on sisällä kanaa (mun mukaan "raksuttimia" :D), kalaa, perunaa (varför?!) ja sen semmosta. Sit on myös lettuja, hedelmäsalaattia ja monia muita salaatteja. Tää on siis kanssa tosi hyvä paikka, mut koska puffet on yleensä aina sama, niin siihen saattaa sit vähän kyllästyä...

Enpä ois ikinä uskonu tämmöstä syöväni koulussa...
Jos kehtaisin, ottaisin koko puffetista kuvan, mutta se ehkä menis vähän noloiluks jo :D
My favorite!
PERJANTAI
Tureberg's
Tää on kunnantalon lounaspaikka, jonne mennään hissillä 12. kerrokseen :D Tää on kyllä mun lemppari, koska täällä saa oikeeta ruokaa. Aina on ruokalistalla jotain kalaa, wokkia, lihaa, vegejuttua ja sen semmosta. Ite syön aika usein wokin, koska se on niin hyvä!

Wokki
Kalaruuat on yks toinen varma valinta ;)
Mut mitä tässä voikaan sanoa? On vaan ihan sika ihanaa, että saa syödä koulussa inhimillistä ruokaa (ei kyllä kuulosta hyvältä, kuulostaa joltain kannibalismilta...)! Parissa paikassa onkin jopa pöytään tarjoilu, kuvitelkaapa se! Ja sori tämmönen leijuminen, mut hei, kyllähän munkin vähän oudossa koulussa jotain kivaa on oltava, eiksvaan?:)
Niin, ja tiiätte kyllä, että ottaisin koko ravintolasta kuvan ulkopuolelta ja sisältä ja ruokatarjoiluista ja mistä vielä, mutta en kehtaa! :D Koska noille se on arkipäivää, ja muutenkin kukaan tuskin arvaakaan että oon niinkun "ulkomaalainen" mun koululaisten luokassa, joten ne vois vähän miettiä että miks tää ottaa kuvia täällä :D
Ps. Jotenkin nää kuvat ei oo edustavia... Ja satuin tietty just tilaan ruokiakin jotka ei oo niin edustavia! Mut heh, ehkä viesti meni perille :)

Että siitäpähän tiiätte!
Saatiin tämmöset koulusta ilmatteeks :D Voi olla, että oli jonkunlaisen kristillisen oppilasryhmän juttu,
nimittäin yhellä meijän luokan tytöistä luki tommosessa "Gud älskar dig"!

9 kommenttia:

  1. Ihan siis uskomatonta et saatte tollasta ruokaa lounaaks, täytyy myöntää olen kateellinen :P ite en osallistunut gallupiin mutta sanon tässä että jatka vaan blogin pitämistä tmänkin vuoden jälkeen! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, aluks itekkin mietin että täähän on ihan mahtavaa! Mutta täytyy kyllä sanoo, että onhan siinä huonotki puolensa, esim. se että talven kylmillä pakkasilla pitää sit kesken ruokkiksen raahautua noihin paikkoihin koulun ulkopuolelle.. Mutta tuleepahan ainakin syötyä hyvin!;) Ja kiva juttu, jos oisit valmis lukeen ehkä mun tulevaisuuden blogia... :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta! Kiva kuulla että syöt kunnon lounaan koulussa. Onko siellä muuten maitoa tarjolla? Et kai limsaa juo ruuan kanssa...

    VastaaPoista
  4. ooih vähänkö hyvä toi kouluruoka juttu!! rupee tulee mun jokapäiväne eväsleipä jo korvist ulos :D

    VastaaPoista
  5. Nami mitä ruokia! oon tosi kateellinen että saat tollasta ruokaa siellä ja me joudutaa syömään näppylämuusia voionmaalla....

    VastaaPoista
  6. Mamma: opit siis vihdoin kommentoimaan! Auttoko anna?:D ja aika harvoissa paikoissa on tarjolla maitoa, joten juon yleensä mehua. En limsaa, älä huoli ;)

    Noora: jep, se on ihana!<3 ja joo voin kuvitella.. Olikse siis silleen siellä, että koulussa on kyl jotain ruokaa, mut siitä pitää maksaa? Mut useimmat ottaa sit eväät :D?

    Pate: niinpä!! Tulee kyllä karu paluu arkeen kun tuun takas voikkarille, ainakin ruuan suhteen :) ja mistä se näppylämuusi-nimi tuleekaan :o?

    VastaaPoista
  7. Sulla on tosi kiva blogi! Joskus vaihtariblogit on semmosia että postaa tosi harvoin tai huonoja kuvia mut sulla on kyllä kivoja kuvia ja muutenki kiva ku kerrot paljon mitä oot tehny yms. muuta Ruotsista! :-))

    VastaaPoista
  8. Noi ruuat...oon kateellinen : D

    VastaaPoista
  9. Sara: Kiitos paljon :) Jep, tiiän mitä tarkotat.. Et tulee sillon tällön joku postaus ja sekin on vähän rushed through :D Mut onhan se tavallaan ymmärrettävää, vaihdon aikana ei sitä aikaa kumminkaan ihan hirveesti oo.. Mitä tää siis kertoo musta? Omistan elämän ja silleen!:D Ei mut kyllä niihin postauksiin löytyy aikaa kun vaan haluaa panostaa ;)

    Larissa: Haha, en ihmettele! :D Toi on melkeen liian hyvää ollakseen totta :)

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!