torstai 21. kesäkuuta 2012

Vem ska vara utbytesstudent i Sverige?

"Voisitko tehdä postauksen suositteletko vaihtoon lähtöä ja Ruotsia vaihtomaana
 ja minkälaisille henkilöille voisit vaihtoa/Ruotsia suositella?"


Tällästa postausta joku pyyteli ja musta oli hyvä ehdotus, koska vaihtomaa vaikuttaa vaihtoon niin hirveesti.

• Eka pitää sanoa että suosittelen vaihtoon lähtöä! Mutta toisin kuin vaihto-oppilasjärjestöt, niin pitää sanoa että kannattaa eka miettiä itteään ihmisenä, ennen kun laittaa hakemukset menemään. Vaihtarin kannattaa olla sosiaalinen, ulospäinsuuntautunut, joustava ja myös aika hyvin itsensä tunteva. Pitää kestää semmosta, että kaikki ei mee niin helposti kun kotimaassa. Tietysti kaikkeen sopeutuu, mutta on kumminkin kyse yhdestä vuodesta. Kannattaa myös miettiä että onko realistiset syyt lähteä vaihtoon. Usassa ei välttämättä pääse elämään sitä kalifornialaista unelmaa hiekkarannoilla, Japanissa ei välttämättä opi puhumaan sujuvaa japania ja Argentiinassa et muutu latinoksi. Kannattaa ottaa selvää muilta maassa olleilta. 

• Ruotsia voisin suositella niille, jotka haluu vaihtoon mutta ei kumminkaan kovin kauas, eikä oo kiinnostunut mistään hirveestä kulttuurierosta. Tietty Ruotsi on tosi hyvä paikka myös niille, jotka haluu oppia ruotsin! Kannattaa kumminkin olla tarkkana ettei puhu liikaa enkkua aluks, vaan alottaa ruotsin puhumisen ihan på en gång. Monet tietty on myös kiinnostuneita Ruotsista ja Ruotsi varmaan vaikuttaa vähän paremmalta versiosta Suomesta, joten siinä tapauksessa se on hyvä tapa ottaa selville onko asia näin. ;)

• Toisaalta ruotsalaiset on aika lailla samanlaisia kuin suomalaiset, eli ei kovin avoimia, ja ihmisiin tutustuminen voi olla vaikeeta, etenkin isoissa kaupungeissa. Ruotsalaiset on myös vähän tekopyhiä jollakin asteella, eli Suomessa vieraat tyhjät lupaukset on Ruotsissa aika yleisiä... Mutta sinnikäs kyllä tutustuu ihmisiin! Suosittelen siis Ruotsia vaihtomaana.

Eipä tässä kai kummempia! Vaihto on tosi hyvä juttu ja avartaa maailmaa, loppupeleissä ei sillä niin väliä mihin maahan menee, jokaisesta löytyy yleensä oman tyylistä porukkaa, ja som sagt, kaikkeen sopeutuu. Kysykäähän vielä, jos on jotain mikä jäi mietityttään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!