perjantai 1. kesäkuuta 2012

Några rader och bilder av denna vår

En nyt tiiä, otsikko ei oikeen kuvasta eikä kerro mitään, mutta ideanahan mulla oli tehdä jatkoa sille tammikuussa tehdylle kollaasipostaukselle (täällä) viidestä kuukaudesta Ruotsissa. Eli tässä tulee ne toiset viisi kuukautta! Kaikista fiksuinta ois varmaan kirjottaa joka kuukaudesta heti sen kuukauden jälkeen että muistaiskin jotakin, kun mun päässä ainaki kevät joka niin nopeasti menee, tulee vaan yheks mössöks, ei siinä paljon kuukausia erotella. :D Kollaasit on taas vähän sitä tasoa mitä on, eli laadulla ei pääse ainakaan ylpeileen. Mutta eiköhän idea tuu selväks! :)


Tammikuu. Uusivuosi vietettiin Lidingössä. Eka lasketteluloma mun elämässä, mentiin hostperheen kanssa Järvsöhön. Kouluun paluu otti vähän koville, mutta tutustuin paremmin Silvian ja Lenan tuntemiin ruotsalaisiin tyttöihin mikä piristi. Oltiin Silvian luona illallisella ja mentiin yhdessä Tukholmaan. Aloin laittaa ruokaa. Näin Flaviaa, Lindaa ja Luisaa Gamla Stanissa. Aloin todella innostua valokuvaamisesta koulun valokuvauskurssin kautta. Lopetin matikantunnit huonon matikkapään ja valitettavasti myös mut ignooraavan ryhmän takia.


Helmikuu. Vaikka oli vielä talvi, alko tuntua jo keväältä. Leivoin perheelle Runebergin torttuja, ne tykkäs. Menestyin kuvauskurssilla, mikä piristi kummasti ja innosti kuvaan. Hiihtolomalla olin aika paljon yksin, mikä sai mut vähän maahan. Onneksi Tilda oli yötä ja kävin hostsukulaisten kanssa katsomassa Joutsenlammen. Uusi jakso koulussa - styrketräning ja kuvis alkoi, ja sai innostumaan opiskelusta vähän enemmän. Hiljainen kuukausi kuvien ja postausten suhteen - ei tapahtunut mitään erityistä.


Maaliskuu. Alkoi tuntua yhä enemmän keväältä, mikä antoi tosi paljon uutta energiaa. Vietettiin hostsiskon synttäreitä. Ihastuin uusiin kevätvaatteisiin joita oli joka kaupoissa. Käytiin katsomassa Dirty Dancing - musikaali hostien kanssa. Kävin ensimmäistä vähän isommissa juhlissa Ruotsissa. Ongelmia hostäidin kanssa, joka sai mut surulliseksi. Pitkään odotettu äidin tapaaminen täällä Tukholmassa häivensi koti-ikävän. Tapaaminen STS:n ja vaihtareiden kanssa auttoi vaihtariongelmien kanssa. Vihdoinkin näin kauan odotetun Hunger Gamesin!


Huhtikuu. Kevät ja pääsiäinen tuli! Vihdoinkin ruotsin taito oli sen verran edistynyttä että pystyin menestymään koulussa - jopa niin hyvin että mun esseestä luettiin pätkä luokalle... Vietettiin pääsiäistä yllätys yllätys Lindigössä. Oli pääsiäisloma, joka oli menestys hiihtolomaan verrattuna. Näin Flaviaa, Lindaa ja ecuadorilaista Angeeta. Kävin hostsiskon kanssa Tukholmassa. Näin Jesus Christ Superstar - musikaalin. Vietin tyttöjen iltaa Britan ja sen kaverin Theresen kanssa. Tän hyvän kuukauden kruunasi Lontoon reissu.


Toukokuu. Valborg. Alko olla lämmintä ja aurinkoista, mikä piristi mieltä. Olin paljon hyvällä tuulella. Suomeen paluun lähestyminen sai myös odottavaiselle mielelle. Sofia tuli kyläileen, ja voi kun oli kivaa! Kuviskurssi alko tuntua tosi hyvältä valinnalta ja jokainen tunti oli odottamisen arvoinen. Pieni loma vietettiin mökillä hostisovanhempien luona. Motivaatio koulussa romahti hellekelien myötä. Tapasin Silviaa ja Luisaa ja pidettiin piknik puistossa. Katottiin Silvian luona Euroviisuja ja Ruotsi voitti.


Semmosta, tältä tää mun vuoden toinen puolisko näyttää. En tietenkään täysin tyytyväinen oo, mietityttää aina et pitäishän tossa nyt enemmän rivejä kertyä. Mut eihän elämää sillä lailla voi arvioida? Aina ei ehkä mee suunnitelmien mukaan, ja mitä loppujenlopuks ne eri juhlien ja tapahtumien määrät kenenkään elämästä kertoo? Mutta no, se niistä syvällisyyksistä, niitä tulee myöhemmin kun kirjotan enemmän tästä vuodesta. Nyt kumminkin alotetaan kesäkuu tästä, onnea ylioppilaille ja hyvää lomaa niille joilla se tässä huomenna (?) virallisesti alkaa! :)

6 kommenttia:

 1. Toi poisti sen sun kommentin jotenkin vammasesti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sun blogista? Laitoin uuden kommentin :O eikse oo tullu?

   Poista
 2. Kahden viikon päästä tähän aikaan oot jo Jyväskylässä! Ihan uskomatonta! Ja ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan jännää jotenki..:) aika on menny niin nopeesti!

   Poista
 3. kai jatkat tätä blogia vielä jkl:ään tulon jälkee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sen verran oon koukkuun jääny bloggaamiseen :) Mut en tätä blogia tuu jatkaan, vaan oon tehny jo uuden blogin jota alan kirjottaa sit ku Suomeen tuun. Laitan sit linkin tänne. Mut samoilla linjoilla mennään, kirjotuspaikkana vaan Suomi!

   Poista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!