maanantai 11. kesäkuuta 2012

Helg i Borghamn

Oltiin siis viikonloppuna Britan ja sen perheen kesämökillä (tai no pikemminkin "kesävillalla", sen verran hieno se oli) Borghamnissa, eli pikku kylässä joka on siis aika tarkalleen Tukholman ja Göteborgin välissä. Oli kyllä tosi mukava viikonloppu! Britan perhe on kyllä ihan huippu, ja oli niin kaunista siellä Borghamnissakin... Ihan tasasta, ei siis erityisemmin mitään mäkiä, vaan peltoja niin kauas kun silmä kantaa, ja tuulivoimaloita. Tammia, vaahteroita ja muita tommosia lehtipuita mitä ei niin paljon ainakaan Jyväskylässä nää. Jotenkin tollanen maisema oli mulle niin erilaista että menin ihan sanattomaks! En oikeen tiiä miten voisin kuvailla sitä. Sitten vielä kaiken kruunas Ruotsin toisiks suurin järvi, Vättern, jonka rannalla siis näiden mökki on. Näytti kyllä mun silmään ihan mereltä, kun oon tottunut näkeen aina järven toiselle puolelle. Mut tää oli sen verran iso järvi ettei mitään järkee ois ollu lähtee sinne souteleen. En mä ainakaan ois uskaltanu!

Täytyy kyllä sanoo että vaikka tykkään semmosesta maisemasta kun nyt Keski-Suomessa on, havumetsiä, monia pieniä järviä ja mäkiä, niin kyllä tonne vaan on vielä päästävä uudestaan. Aivan ihana paikka! En ymmärrä, mut jotenkin vaan kolahti. Tuntu että olin yhtäkkiä jossain ruotsalaisessa elokuvassa. Ne eriväriset puutalot, hyvin hoidetut pihat ja kaikki... Tunnen itteni ihan hölmöks kun selitän, mut kyllä ihastuin tohon paikkaan ihan! Onneks oon kuulemma tervetullut millon vaan. :) Pitäs varmaan matkustella Suomessakin enemmän, että näkis että millasessa maassa sitä asuukaan...

Tosi monella ruotsalaisella on tommonen Ruotsin lippu salossa. Kuinka monella suomalaisella? Pitäs olla meilläkin!
Tärkein syy miks mentiin Borghamniin oli Vätternrundan. Lauantaina pyöräili hostäiti Tjejvättern, eli 100km, sit sunnuntaina hostisä ja Britan iskä pyöräili 150km. Tänä viikonloppuna ne aikoo pyöräillä koko Vätternin ympäri, 300km!
Oltiin kannustamassa kumpanakin päivänä. Huudettiin ihan täysiä kannustuksia kaikille. "Heja!"
Heitinpä muuten talviturkinkin nyt! Vesi oli ehkä +15C

Tulipas kuvapläjäys. Ja vieläpä kaikista kuvista meni laatu. No can do. Onko teillä muuten jotain paikkaa mihin ootte ihastunut tai kiintynyt, ja millanen maisema miellyttää omaa silmää? Ihme juttuja mäkin vaan kyselen. Minkäs teet kun kirjottaa sen kummempia suunnittelematta ja tuloksena on jotain tämmöstä!

"Låt mig vara, låt mig vara, lite till
jag är inte beredd att gå än"

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei kyllä oo mitään verrattuna todellisuuteen!

   Poista
 2. oo ihanat noi kynnet! ootko ite tehny ne?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Noi oikeella puolella olevat on mun.. Totuus on kyllä vähän eri :D Mut täytyy kyllä myöntää et Britalle tein kokonaan sen oikeenkäden kynnet ;)

   Poista
 3. Onpa kaunista, kuin postikortissa. Meidän mökkeily on vähän enmmän retkeilyhenkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Mutta on meijän mökilläkin oma viehätyksensä!

   Poista
 4. Hei hyvä toi biisi! Ketkä on nyt suosittuja artisteja ruotsissa? Ite kuuntelen vaan Lars Winnerbäckia, Molly Sandenia ja ketähän vielä... Mutta siis siitä on jo niin kauan kun oon siellä ollu että oon jo ihan pihalla ketkä on nyt in. Tulipas ihan hirvee ikävä Sverigeen:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) Suosittuja artisteja on esim. Laleh, Maskinen, Timbuktu, Oskar Linnros, Veronica Maggio ja Petter. Siis jos etsit biisejä jotka on ruotsiks. Millos sä oot Ruotsissa ollu ja missä täällä?:)

   Poista
 5. Moikka :) Kiva blogsu. Tietäisitkö yhtään muuta Ruotsissa olevien suomalaisten vaihtariblogeja (mieluiten siis lukiovaihto eikä mitään yliopisto- tai amisjuttui)? Viittisitkö linkittää jos tiedät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Nyt täytyy kyllä sanoo että en tiiä :( Ite yritin kovasti ettii ennen vaihtoon lähtöä, mutta tuloksetta. Suurin osa vaihtoblogeista on Jenkkiin lähtijöiden.. Tiedän kyllä yhen tytön joka on täällä töissä kesän yli, tässä blogin osoite: birdlandofmine.blogspot.com

   Poista
 6. oi vitsi löysin sielunkumppanin! mä rakastan just tota ruotsalaista maisemaa ylikaiken ja ää liian ihanaa ollakseen totta♥ tulin toissapäivänä kotiin just viikon reissulta mariestadista, vänernin satamakaupungista. ja siellä on kyllä niin sanoinkuvaamattoman kaunista. upea gamla stan, mukulakivineen ja vanhoine taloineen. onneksi pääsen tuolla mariestadissa käymään suht usein, kun pappa on haudattu sinne, koska oon kyllä menettäny sydämeni ihan täysin sille kaupungille. vähän harmittaa, että oon lähössä vaihtoon jenkkeihin, kun tykkään ruotsista ihan hirveesti ja haluisin oppii puhuu sitä kunnolla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihanaa et joku tajuu mitä tarkotan!:) On sitä tullu käytyä eri maissa Italiasta ja Usasta mut sit tommonen ihana maisema löytyykin niin läheltä kun Ruotsista..
   Älä nyt kadu valintaas, Ruotsiin pääsee kyllä lukionkin jälkeen jos haluaa :) Pidä mahtava vuosi Jenkeissä!

   Poista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!