keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Om Rudbeck

Tajusin tässä muutama päivä sitten yhen kommentin luettuani, että niin, jäi sen koneen lakon takia kokonaan kertomatta silleen tarkemmin Rudbeckistä, millanen se on ja millasta oli siellä alottaa. No, tässä nyt tulee jonkinlainen tarina jos teitä kiinnostais. Ajattelin väkisin tunkea tähänkin postaukseen jotain kuvia, joten tässä myös jotain kuvia mitä oon tässä lähiaikoina ottanut!

Naurattaa toi "okänd" :D
Niin siinä käy kun ei muista mentor-ryhmänsä nimeä ulkoa. :)
No mutta siis. Kolme kuukautta SFG:ssä oltuani sain siis tiedon että voin ehkä päästä Rudbeckiin, mutta mun pitää eka mennä puhumaan yhen opon kanssa. Menin sinne, vähän jännittyneenä, ja siinä se sit vähän kyseli et miks haluun vaihtaa koulua ja miksi Rudbeck. Sillon mun ruotsi ei kyllä ollut kovin hyvää, tai ainakaan niin hyvää et oisin saanut annettuani järkevän kuvan itestäni ja vakuutettua jonkun, mutta kylläpä sitten heti samana iltana tuli puhelu että "joo, kyllä me sut tänne otetaan". Oli kyllä tosi ihanaa toisaalta, että pääsen nyt vihdoin uuteen paikkaan, mut silti alko vähän pelottaa et yritänkö just tavotella jotain en voi saada ja jännitti kyllä tosi paljon eka koulupäivä... Mutta sitä edeltävänä viikonloppuna koulun vaihtari Silvia otti mut mukaan yhteen rudbeckiläisten tyttöjen joulufikaan missä oli tosi mukavaa, ja kerroin että vaihan SFG:stä Rudbeckiin ja kaikki oli silleen "okei ymmärrän miks... hyvä päätös!". No sitten koitti siis se jännittävä maanantai ja menin kouluun, ja olihan se tosi erilainen kun SFG. Ihan älyttömän paljon isompi ja ihmiset normaaleja! Ja en tiiä miten oisin pärjänny (tai pärjäisin) ilman Lenaa ja Silviaa, mentiin yhessä syömään, ja kyllähän siinä alkoi vähän jännittää sekin, kun ensinnäkin ruokalaan on semmonen ihan pitkä, kiemurteleva jono, jossa pitää silleen pitää puolensa, ja vielä semmoset "metroportit", eli pitää se korttikin osata oikein laittaa lukijaan... Ja ne kertoi tosiaan senkin, että älä ota päällimmäistä lautasta pinosta! Koulun kirjottamaton sääntö. :D


Eka päivä oli vähän stressaava kun oli niin paljon uutta, luokkiin oli vähän vaikee löytää, ja tietty se et piti silleen esitellä ittensä aina joka tunnilla uuelle ryhmälle, ja ettii istumapaikka kun kaikilla ne oli jo, koska alotin siis viikko myöhemmin kun 2. jakso alkoi. Mut siitä se sitten lähti. Eka mä kyllä aattelin et oisin Lenan ja Silvian kanssa silleen sillon tällön, mutta kyllä me joka päivä käydään yhessä syömässä. En tiiä onko aina niin, mutta ainakin Rudbeckissä on vähän vaikee silleen oikeesti tutustua ihmisiin ainakin tunneilla, koska joka tunnilla eri ryhmät ja niin paljon ihmisiä koulussa, ettei kukaan nyt kummemmin oo kiinnostunut. Mutta kyllä aina välillä joku kysyy jotain, mikä on musta tosi kiva. Se on musta aika törkeetä, jos ei oikeesti sano mitään. Kyllä mä aina yritän (jos tyyliin istun uuden ihmisen viereen) aina kysyä että mitäs linjaa käyt, ja ootteko te niinkun yks luokka tässä vai eri luokilta porukkaa jne. Jotain small talkia. Ja kyllä siinä sit monesti huomaa, että ne silleen haluu puhua, mut ei ehkä ite uskalla tehä alotetta.
    Siitä oon kyllä tosi ilonen, että Lena ja Silvia tuntee kumminki jonkun verran ihmisiä Rudbeckistä. Esim. noihin lähiaikoina postauksissa olleisiin ihmisiinkin (paitsi Britta) oon tutustunu Lenan ja Silvian kautta. Oon kyllä niin suuressa kiitollisuuden velassa! Ja niin kiva että ne otti mut mukaan ihan niinkun se ois itsestäänselvyys. Ja tietysti pyytää kaikkiin tommosiin yhteisiin juttuihin.


En nyt tiiä oikeen että mitä mä silleen kertoisin Rudbeckistä. Mutta siis rakennus on tosi iso, ja en ees oo käynyt sen joka paikassa! :D Ja ruokalassa on melkeenpä aina hyvää ruokaa, ja tosi paljon eri vaihtoehtoja. Ja perjantaisin on esim. hamppareita, tacoja tai jotain semmosta. Ja on myös muroja, jos ei mikään ruoka oikeen nappaa. Sit kerran viikossa on aina "mentorstid", joka on semmonen puolentunnin tapaaminen mentor-ryhmän ja mentorin kanssa. Mun mentor-ryhmä on siis kaikki vaihtarit, eli neljä oppilasta. Eli en siis oo millään luokalla, niinkun ei oikeestaan muutkaan rudbeckiläiset. Enkä siis käy mitään tiettyy linjaa, vaan mulla on eri kursseja.
    Opiskelen siis tällä hetkellä espanjaa, matikkaa, valokuvausta, mantsaa, enkkua ja hissaa. Mut ens jaksossa on sit kaikki muut samat paitsi valokuvaus vaihtuu kuvikseen, ja matikka siihen liikkaan. Opiskelu on nyt oikeestaan aika helppoa, tyyliin ymmärrän esim. mantsan ja hissan kirjaa jos luen niin melkeen kaiken. Mut se on sit eri asia että miten hyvin painuu mieleen jotkut sanat, esim. joku "kungaförsäkring", mihin en oo ees ettinyt suomennosta, mutta tiiän silti mitä se tarkottaa (outoa). Se on vähän hankalaa sit kokeeseen lukiessa. Kielet nyt on tosi helppoja, tai siis verrattuna reaaliaineisiin, ja on ihan mielenkiintosta opiskella espanjaakin siis ruotsiksi, kun se äidinkielihän aina vaikuttaa uuden kielen oppimiseen. Ja enkku on siis ihan erilaista kun Suomessa! Enkun kirjoja käytetään jotain kerran kuukaudessa, ei tehä mitään kielioppitehtäviä, vaan enemmän puhutaan ja silleen. Ja ope puhuu koko ajan enkkua. Sit luetaan esim. romaaneita enkuks, on väittelyitä enkuks ja tälleen. Mutta onneks oon kumminkin ihan hyvä enkussa nii ei se mua haittaa. :) Ja siis matikkahan on tosi helppoa ruotsiks, mutta harmi vaan että mun päätä ei jotenkin oo luotu matikkaan.

No siinä siis kaikki mitä nyt tuli mieleen ja jaksoin kirjottaa! Hyvin siis menee, enkä kadu koulun vaihtoa. Enkä kadu myöskään sitä että sinne SFG:hen ekaks "jouduin". Kyllä sielläkin oli välillä kivaa, ja tutustuin yhteen Marielleen, jota näänkin huomenna fikailun merkeissä!
Niin, ja lisää kysymyksiä voi esittää jos jotain ei selvinnyt! :)

Ps. Mitä mieltä ootte kuvista? Laitanko jatkossakin jotain tämmösiä "turhia" kuvia tänne? Tai no, ei sillä väliä laitan niitä kumminkin ;)

3 kommenttia:

 1. Olis kiva nähdä kuvia koulusta (ulkoa ja sisältä).

  VastaaPoista
 2. Miksi kortissa lukee "okänd"? Mitä muilla lukee siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, tiedän. :) Otan jossain vaiheessa.. Mutta kun koulu on niin iso, nii on vaikee ottaa kuvia et tulis käsitys. Ja siks lukee, ku en (tietenkää!) ekana päivänä muistanu mun mentor-ryhmän nimeä, M PRS 09, nii sit vaksi laitto vaa okänd :D Ilkeetä

   Poista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!