torstai 23. helmikuuta 2012

Mina favoritplatser i Stockholm

Tässä nyt istun enkun tunnilla, ja muut kirjottaa enkun tehtävää, ja oon ite jo valmis niin ajattelinpa tässä vähän bloggailla. :) Joku siis toivoi postausta mun lempipaikoista Tukholmassa, joten täältä tulee. Tässä siis paikat missä eniten tulee käytyä, ja jos haluun esim. shoppailemaan niin näihin paikkoihin yleensä meen.

Sollentuna Centrum
No täällä tulee käytyä melkein joka päivä, ostamassa jotain tarpeellisia juttuja ja kun salille meen. Sollentuna Centrum on kyllä tosi hieno paikka ja ihan kivoja kauppojakin, eli jos on Sollentunan lähellä (tai sitten ei :D) niin kannattaa kyllä käydä. Täällä ei kyllä oo kovin hyvät ravintolat, joten siitä miinusta. Täällä tulee usein käytyä fikaamassa Espresso Housessa tai Wayne's Coffeessa.



Pääset tänne: pendeltågilla Tukholman pääjuna-asemalta. "Tåg mot Märsta", asema: Sollentuna.

Stinsen
Toinen ostoskeskus Sollentunassa. Tänne mulla on vaan viiden minuutin kävelymatka. Täällä on ehkä vähän paremmat kenkäkaupat, ja esim. JC ja BikBok mitä ei Sollentuna Centrumista löydy. Mutta ei kyllä ole yhtä viihtyisä kun Sollentuna Centrum, ja kahvilatarjonta on aika huono. Täällä tulee käytyä jos haluun nopeesti kauppaan, tai johonkin kauppaan jota Sollentuna Centrumissa ei ole.

Pääset tänne: pendeltågilla Tukholman pääjuna-asemalta. "Tåg mot Märsta", asema: Sollentuna. Sollentunan asemalta "buss 514 mot Häggviks handelsplats"

Kista Galleria
Tänne pääsee 10 minuutissa bussilla Sollentunasta. Tosi kiva ja iso ostoskeskus, jossa on melkeen kaikki samat kaupat kuin Tukholmassa. New Yorkerista Stadiumiin. Tänne siis kannattaa mennä jos ei huvita sateessa ja väkijoukossa rämpiminen (kylläpä annan hyvän kuvan Tukholman keskustasta), vaan haluaa kaikki kaupat löytää yhdestä paikasta. Täällä on myös maailman ihanin ruokapaikka. Melkein 20 ravintolaa, joilla on yhteinen istuma-alue, eli jos menee isossa seurueessa niin joku voi käydä ostamassa hamppariaterian, joku italialaista ja joku thaimaalaista. Kahviloitakin löytyy aika hyvin. Ja täällä on myös iso leffateatteri, mihin yleensä mennään leffaan, koska Sollentunassa on niin pieni leffateatteri.


Pääset tänne: metrolla Tukholman pääjuna-asemalta. Sininen linja, "tunnelbana mot Akalla", asema: Kista.

Espresso House NK
Jos Tukholmassa oon, niin yleensä täällä tulee käytyä kahvilla. Ihana, alppitunnelmainen Espresso House NK:n (iso, aika kallis ostoskeskus) alakerrassa, ja tänne pääsee siis Sergelstorilta kun menee sinne "alle". En osaa selittää. :D Mutta siellä on siis myös jotakin kauppoja, ja kun menee eteenpäin niin siellä tääkin on. Ei ehkä kesän kahvittelupaikka, mutta täydellinen ennen joulua jos haluu tunnelmallisuutta.

Kuva ei NK:n Espresso Housesta
Macho Taco
Niille jotka tykkäätte kaikista tacoista, tortilloista sun muista, niin suosittelen lämpimästi. Tosi siististi sisustettu tacoravintola Tukholman keskustan Åhlénsia vastapäätä. Saa n. 7 eurolla hyvän tacoaterian, jossa on tacosipsejä, jauhelihaa ja mitä nyt tacoihin laitetaankaan. Nam <3
Toinen tämän tyylinen paikka on Taco Bar, joka taitaa löytyä myös Stinsenistä ja varmasti Tukholman keskustasta.


Jos haluat syödä jotain herkullista, vähän hienompaa mutta kuitenkin aika edullista, niin Jensens Böfhus on hyvä paikka syödä illallista. Täältä saa just perus hampurilaisaterioita, pihvejä, kanaa ja semmosta. Täällä kun olin joskus syksyllä, niin otettiin vielä jälkkäriks semmoset jätskiateriat, jotka makso siis 50 kr/kpl, ja siihen saa hakea vaniljajäätelöä, erilaisia karkkeja ja kastikkeita niin paljon kun haluaa! Itelläni meni tää vähän kyllä pieleen, kun otin liikaa jätskiä ja kaikki valui laitojen yli. :( (ahmatti) Tää paikka sijaitsee siis ihan pääjuna-aseman vieressä.

Gallerian
Täällä ei hirveesti oo tullut käytyä, mutta kannattaa käydä jos haluaa shoppailla. Täällä on paljon eri kauppoja, ja vähän niitä kalliimpiakin. Ja se kuuluisa Hollisterkin. Tänne pääsee tosi helposti esim. Sergelstorista, jos just menee sinne "alle" ja sit siitä jatkaa matkaa ja näkeekin jo kyltin "Gallerian" ja liukuportailla ylös. Kuulostaa hirveen epäselvältä, mutta sen tajuaa kyllä sitten kun menee Sergelstorille! :D



Götgatan
Jos haluaa muuallakin olla kuin Tukholman ydinkeskustassa, niin kannattaa käydä Södermalmilla. Täällä oon vaihtovuoteni aikana lähinnä käynyt shoppailemassa, mutta paljon muutakin löytyy. Götgatanilla on siis muutamia kivoja kauppoja, esim. Gina Tricot, Monki ja Weekdays. Kivan pikkunen mukulakivikatu, ja porukka on vähän boheemimpaa.

Tänne pääset: ottamalla "tunnelbanan mot Hagsätra tai Skarpnäck" (voi olla joku muukin määränpää, riippuu vähän). Kaksi pysäkkiä siis T-Centralenilta. Siinä välissä on myös Gamla Stan, jos siellä huvittaa käydä.

Drottningsgatan
No, tottakai tää oli pakko mainita. Jos ei haittaa hirvee tungos, niin tänne vaan. Tällä kadullahan on Åhléns, ja ainakin kaks Hennesiäkin. Ja taitaa olla kaks Saltiakin. Sit on niitä hotdog-kojuja, tai kärryjä mitälie, eli jos haluu halvalla täyttää mahansa niin ne on tosi hyviä. Ja tän kadun varrella on myös Kungsgatan, jolla on esim. tosi iso Weekdays. Myös Muffin Bakery on tällä kadulla.

Sergelstorg
Tosi lähellä Hötorgia (senkin varrella on jotain kauppoja ja leffateatteri jos kiinnostaa) ja Drottningatania. Tätä ei kyllä oikeen voi olla huomaamatta. Sinne kun menee rappuset alas, niin varmaan tajuaakin minne pitää mennä jos haluu mennä kierteleen niitä kauppoja. Tänne pääsee helposti Åhlénsin alhaalta, T-Centralenilta ja Gallerianista.


Toivottavasti oli apua jollekin! Onko joku tulossa Tukholmaan? Tai menossa vaikka kesällä? Jos on risteilyllä, niin parhaat vaihtoehdot on varmaankin toi Drottningatan, Sergelstori ja Gallerian lyhyen ajan vuoksi. Toivottavasti tykkäsitte!

Ps. Tänään oli liput salossa, ja mietin eka että mikäs päivä tänään on, ja selvis sitten että no, Victoria ja Daniel on saanut tyttövauvan. :) Aaw. Jopa busseissa oli semmoset Ruotsin lippu-viirit. Ja meillä on vaan Halonen Niinistö.

6 kommenttia:

  1. weekdays=weekday, sori häiritsi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mietinkin kirjottaessa että kuulosti jotenkin jännältä :D

      Poista
  2. ah toi taco paikka ois mun unelma koska rakastan kaikkee tollasta tacoruokaa ja tortilloja yms!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se onkin! Ottaisin nii mielelläni mäkkärin tilalle tommosen :) ku toi on vähä niinku pikaravintola mut vaa niinku tacoille yms.

      Poista
  3. ihana tää sun blogi! oon ite lähös ens kesäks Tukholmaan opiskeleen ruotsia niin tää postaus oli tosi hyödyllinen, tack:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) nonni, vähän hyvä et oli jollekin avuks! Ja mite meet opiskeleen? asutko muuten vaan vai ootko töissä vai miten?

      Poista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!