perjantai 18. marraskuuta 2011

Stockholm Style del 1 - Damjackor

Joskus ehdotin tekeväni postausta siitä, miten ihmiset pukeutuu Tukholmassa, ja sainkin pari innostavaa kommenttia, mutta sitten ajattelin että ihan sama, jätän aiheen koska veis paljon aikaa enkä tiiä mistä sais hyviä kuvia. Tykkäisin tosi paljon kuvailla ihmisten tyylejä, mikä antais todella hyvän kuvan tästä tyylistä, mutta ei ole niin hyvää kameraa ja pokkaakaan. Toisaalta järkkärin kanssa kehtaa paremmin kuvailla ihmisiä kun pokkarin. Jotenkin pokkari tekee siitä stalkkaavampaa, ehkä.

Nyt kumminkin oon nähnyt täydellisesti Tukholman tyylin ja saanu vision, joten aion tän postauksen siltikin tehdä. Sitäpaitsi, tästä tukholmalaisten tyylistä on tosi helppo tehdä kooste, jos nyt vertaa esim. New Yorkiin tai edes Helsinkiin. Täällä melkeen kaikilla ihmisillä (etenkin keskustassa asuvilla) on samanlainen tyyli. Rokkareita tms hippejä ei näy paljon.

Päätin kumminkin laittaa tän tälleen osiin, koska muuten tästä tulis kilometripostaus jota joutuisin tekeen hullun pitkään. Joten tässä eka osa, nimittäin naisten takit! :) Seuraavaksi vuorossa on kengät...

Trendikkäät takit:

Biker-nahkatakit on täällä todellakin suosiossa, ja monet pitää nytten talvella noita karvalla vuorattuja. Itekin mielelläni ottaisin tommosen Jofama Kenzan takin itelleni, mutta minkäs teet, kun budjetti ei oikeen riitä tohon yli 200 euron hintaan... Mutta keväämmällä hankin varmaan itelleni jonkinlaisen biker-nahkatakin. Etenkin kun käytiin meijän luokan kanssa (koulujutun takia) Östermalmin suurimmassa koulussa Östra Realissa, jossa on siis semmoset rikkaitten perheitten lapset, nii siellä monella oli just näitä.

Jofama Kenza
Jofama Kenza

Täällä on myös paljon noita parkatyylisiä untuvatakkeja muhkeilla, aidoilla karvahupuilla.
Tosi monella on toi Canada Goosen takki, etenkin maahanmuuttajilla näkee paljon.
Mietin kyllä aina että miten niillä riittää noihin rahat, koska ei varmaan kumminkaan oo sieltä halvimmasta päästä.  Muutenkin noita ton tyylisiä takkeja näkee enemmän lähiöissä (esim. Sollentuna) asuvilla kuin Tukholmassa asuvilla.

Canada Goose

Ja ei pidä tietenkään unohtaa uskollisia maihinnousutakkeja joita näkee täällä kanssa.

Ei tietoa merkistä...
Fjällräveninkin takkeja näkee niin
talvimalleina kun syksymalleinakin. :)


Ja villakangastakit kuuluu takkisuosikkeihin tietysti myös,
mutta vaan A-mallisina, ei paljon näy semmosia vyötäröltä kietaistavia täällä.

Zara
Ja pari "hienostuneempaa":

Zara
Zara

Siinäpä ne, mitä nytten mieleen tulee. En tiiä onko aina niin, mutta tänä vuonna on kyllä tosi monenlaisia eri vaihtoehtoja kengissä ja takeissa, millasen vois ostaa! En tiiä oonko vaan ollut sokee tälle faktalle, koska asun Jyväskylässä missä viime vuonna kaikilla oli maihinnousutakit ja ylipolvensaappaat (joita muuten ei täällä ole yhtään), ja nyt oon paikassa missä ihmiset pukeutuukin (näennäisesti) eri tapasiin vaatteisiin. Aina sitä kattoo että "oi, ihana takki, oisko pitäny ostaa tollanen mun oman takin sijaan?" ja alan jo mennä sekasin, kun koko ajan haluun ostaa jotain ja nään ihmisiä joilla on ihania, kalliita vaatteita (en ymmärrä miten kaikilla on varaa AITOON turkikseen täällä! Toisaalta ihan hyvä vaan ettei itelläni oo, eläinraukat.) ja oon ihan vihreä kateellisuudesta... Ja mitä nyt väreihin tulee, niin täällä on ehdottomasti muodissa maanläheiset värit, mariini, khakinvihreä ja beige, ruskea ja musta.

Sen oon myös huomannut, että tänä talvena on aika unisex-tyyli, että jos ois tietynlainen tyyli niin vois melkeenpä ostaa talvivaatteensa miesten osastolta eikä kukaan huomais yhtään mitään. :D Mutta tää unisex-rajakin alkaa välillä mennä vähän yli, nimittäin musta asia on niin että naiset saa mennä sinne miehen rajoille, mutta miehet pysyköön ihan omassa vaatevalikoimassaan! Mun mielestä miehet ei vaan voi käyttää turkiskaulahuivia tai Hunterin kumisaappaita (Alina, tiiät mistä puhun!). Mutta jokainen pitäköön tyylinsä. Mutta mun mielestä se, että mies pukeutuu tyylikkäästi ei oo myöskään mikään paskempi idea (ihan vinkkinä), eikä ketään varmaan hirveesti satuttais nahkahanskikaspari ja laadukas duffel-takki Jyväskylässäkään, tosin en tiiä miltä lopputulos näyttäis. Mutta oikeesti, Jyväskylässä aikuisetkin ihmiset vetelee laskettelutakeilla (ei kyllä sillä etten itekin sitä tekis). En oo nähyt täällä varmaan kun muutamalla värikkään laskettelutakin päällä.

Mutta voi sanoa niin, että jokaisella kaupungilla on tyylinsä ja mikäs siinä. :)

Nyt hei, haluaisin tietää että miten siellä Suomessa, onko ihan samat jutut kanssa? Tai te jotka ootte vaihtareina, niin miten teidän maassa? Omistatteko jonkun ton tyylisen takin? Mitä mieltä te ootte tän sesongin tyylistä? Ihan vaan kommenttia tulemaan, ja että jatkanko tätä tyylijuttua!

Ps. En oo ite mikään tyylitaituri, joten nää mun tyylipostaukset on vaan ihan omiin kokemuksiin perustuvia!

12 kommenttia:

  1. Olin just Jyväskylän koiranäyttelyssä viikonlopun ja shoppailin lauantaina, mutta se on ihan tuppukylä. Siellä on surkea valikoima vaatteita ja liikkeitä vähän 'ripotellusti'.
    Ja mä vielä suunnittelen muuttavani sinne joskus, nyt en enää tiedä haluanko.
    t.lahtelainen jossa ei kyllä sen kummoset kaupat ole, mutta paremmat.

    Ugit on täällä hieman laantunut tai kaikki ei ole vielä ottanut käyttöön. Onko Ruotsissa paljon ugeja ihmisillä?:D

    VastaaPoista
  2. Anonyyymi: Täytyy kyllä sanoa että riipaisi vähän kommentti sydämestä, on Jyväskylä kumminkin mulle rakas paikka, vaikka keskustan valikoima tosiaan on KÖYHÄ isolla K:lla nyt kun Tukholmassa oon asunut. Lahdesta en tiedä, en oo siellä käynyt. Muuten kyllä suosittelen Jyväskylää, eihän kotikaupunkia kannata valita vaatetarjonnan perusteella ;)
    Ja no kyllä täällä ihmisillä on silleen vielä UGGseja, mutta voi kyllä olla et ne on vähän viime talven trendi :) Ja jos haluu olla oikeen trendikäs niin ei uggsit kuulu sit siihen asukokonaisuuteen.. Mut esikaupunkialueilla niitä on (esim. Sollentuna) ja itekin aion omiani pitää kun ne kylmät pakkaset tulee! :D

    VastaaPoista
  3. vähän kiva ku teet tälläsen!!
    jos kokemuksesta voin sanoo niin kanadalaisilla ei kyllä oo mitään hajua miten pukeutua... vaikken itekkään mikään tyylitaituri ole mut silti :D yleensä ne heittää vaa jotku legginssit ja lyheyn paidan tai lökärit, farkut ja jonkun aeropostalen hupparin ja se on siinä sitten. niin ja nyt kun tääl on -22 aina välillä niin "kovikse" menee kouluun ilman takkia, pipoo, yms et ne elelee pelkällä hupparilla=D

    VastaaPoista
  4. Noora: Kiva että tykkäät!:) Mut siis joo, mäki oon kuullu että Jenkeissä/Kanadassa just monet pukeutuu vaa semmosiin ihan perusvaatteisiin, et just joku t-paita, huppari ja farkut tai kollarit.. Et ei mitää mielikuvitusta :D Mut täällä ei kyllä todellakaa oo nii, vaatteet vaikuttaa olevan tosi tärkee juttu! Ja haha, vähä huvittavaa et jotkut on pelkällä hupparilla :DDD Ku täällä kaikilla miehillä on just hirvee panostettu talvivaatteisiin!

    VastaaPoista
  5. Maija, ne hunterit viel menee mut näin tässä yks päivä yhellä pojalla uggit!!!!!! :DDDD

    VastaaPoista
  6. Alina: Ei, mun mielipiteellä Hunterit ei mee miehillä, ellei sitten olla sienimetsässä, mut sillonki herää kysymys et kuka on nii helvetin tyhmä et käyttää metsäkumppareihin 150e... Ja ok, toi uggit on liikaa. Miehet, ostakaa kengät omalta osastoltanne!

    VastaaPoista
  7. Miksi miehet ei sais käyttää huntereita? Olen n.15 vuotta käyttänyt, siis paljon ennen, kuin niitä edes Suomesta sai ostettua. Syy: Ovat erittäin hyvät mun jalalle. Merkki vaihtui muuhun, kun valmistus siirrettiin Kiinaan. Ennen pari kesti vähintään 5 vuotta, viimeinen pari vain 6 kk. Sitäpaitsi, Huntereiden hinta pomppas taivaisiin, kun niistä tuli ns. "muotijalkine", en ymmärrä.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Hmm, en tiedä, jotenkin se vaan näyttää mun mielestä enemmän semmoselta naisen kengältä. Tai no, varmasti riippuu myös asukokonaisuudesta mihin ne yhdistää. Voihan se olla, että on vaan mielikuvan takia, koska niin monet naiset käyttää niitä, että sitten kun näkee miehen jalassa niin se on jotenkin kummallista. Mutta muutenkin kumppareiden pitäminen rutikuivalla säällä kesällä on mun mielestä outoa, varsinkin jos ne kumpparit yltää polveen saakka. Oli se sitten miehellä tai naisella. Mutta kaikista pahinta on se, että alkaa itekin himoita sellasia kumppareita koska kaikilla muillakin on. Ja niin, tosta hinnasta, että tosiaan ei varmaan laatu oo mitenkään erilainen muista kumppareista, että se on vaa just se että ku kaikki haluaa niin sitten hintaakin voi korottaa. :/

    VastaaPoista
  9. Maija: Olet oikeassa tuosta että, kun kaikki hauluaa, niin pitää olla... YÖK! Kiitti vaan Katie Moss ja hunterin mainoskamppanja.
    Se minua vain ihmetyttää että, miksi nyt, kun ne tehdään kiinassa, ja hinta on kolminkertainen, niin ne on vaan niin suositut, varsinkin naisten keskuudessa? Mulle ne on vaan kuitenkin olleet kumpparit, joita on mukava pitää jalassa esim. koko työpäivän. (usein on pakko) Noista huntereista on esim. pohjoismaissa tehty vartavasten "naisten kumpparit", eihän niitä täältä saa edes kokoa 42 suurempaa mistään. Jos ajattelee huntereiden "kotimaata" Iso-Britaniaa, se on kuitenkin kumisaappaiden kotimaa, siellähän ne on aikanaan keksittykin. (lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/Wellington_boot)
    Niin ja tosiaan asukokonaisuus, töissä jossa täytyy kumppareita käyttää, niin ihan sama :), kunhan jalat pysyy kuivana, ei rakkoja, eikä muutakaan ikävää päivän jälkeen.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Aivan, eli siis käytät kumppareita ihan siihen oikeeseen tarkotukseen, eli ulkona olemiseen :D Jos nyt siis oikein ymmärsin niin siis käytät työkenkinä ulkona? Mutta eniten ehkä huvittaa se, että jos Hunterin saappaat tosiaan on ollut alunperin miesten käytössä olevat, muuhun kuin kaupungilla kävelyyn luodut saappaat, niin nyt siitä on tullut yhtäkkiä joku muotivillitys! Mitä vielä? Ja mietin vaan että miksi?

    VastaaPoista
  11. Maija: Kyllä juu työkenkinä käytin, mutta tuli niitä pidettyä vapaa-ajallakin tarvittaessa. Alunperin nuo hunterit on kai tehty unisex malliksi, ainakin original malli, näitä muita naisille suunnattuja malleja ei esim. 5 vuotta sitten ollutkaan. Ja miksi niistä on tullut muotivillitys, johtunee firman agressiivisesta markkinoinnista. Kuka uskonee että, huippumalli laittoi festareille juuri hunterit jalkaansa ilman rahallista korvausta ja että se oli tarkasti suunniteltua? (Hunter käyttää tätä markkinoinnissa edelleen) Mielenkiinnolla odotan, milloin alkaa purnaus laadusta, kun ei ne kestäneetkään koko elinikää, niinkuin monet tuntuvat hankintaansa perustelevan. :) Oikeasti, minua huvittaa tuo vouhotus huntereista.
    "Mitä vielä? Ja mietin vaan että miksi?" Erittäin hyvä kysymys, meitä ihmisiä kun on vaan niin helppo manipuloida mielikuvilla. Tiivistettynä: Ärsyttävää. Olenkohan taas tulevaisuudessa "edelläkävijä" ja "outo" kun nykyään käytän Ranskalaisia aiglen saappaita? (maksaa muuten hieman enemmän kun hunterit. ;)

    VastaaPoista
  12. Jännä juttu, että kaikki vähän juntimpikin muuttuu huippumallin jaloissa hienoks. Ja niinkun esim. ugg-saappaat, joita käytettiin jo KESÄLLÄ 2004 Losissa (kun siellä olin). Ja siis siellähän on tosi lämmin! Kuka käyttää karvasaappaita kesällä? Eli sama ilmiö tässäkin, joku julkkis laittanut aamuisella kauppareissulla tyyliin aamutossut jalkaansa ja joku paparazzi on saanut kuvan, ja yhtäkkiä se onkin näyttänyt tosi hyvältä ja kaikki on alkanut niitä käyttämään, ilman ajatusta että onkohan tässä mitään järkeä... Mutta toisaalta en voi sanoa mitään, koska oon kyllä itekin trendien vietävänä, mutta tähän mennessä en oo kyllä alkanu vielä possunpunaisia 150e huntereita himoitsemaan, onneks.

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!