sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Jag längtar efter jul...

Oon semmonen joulunrakastaja, että aattelin että tästäkin aiheesta ois hyvä tehdä ihan postaus. Eniten tykkään siitä joulun odotuksesta. Siksipä mä en laskekaan niinkään päiviä jouluaattoon, vaan ehkä enemmänkin joulukuun alkuun. Musta on vaan ihanaa, kun sinne tänne alkaa ilmestyä enemmän ja enemmän joulukoristeita. Kauppakeskuksiin tulee mahtipontiset joulukoristelut ja siellä soi joululaulut, ja ihmisten ikkunoissa näkyy joulutähtiä ja joulukynttelikköjä ♥ Nyt on jo Sollentuna Centrumissakin aivan upeet joulukoristeet, teijän pitäis nähä ne! Pitäis varmaan ottaa kuva. Siellä on myös jääkarhubändi, joka soittaa joululauluja. Siis kyllä, ihan oikea jääkarhubändi (siis ei hitto mikä sana :D). Sekin teijän pitäis nähä, ehkä otan joskus videota siitä. Se on niin ihana, kun kaikki pikkulapset kattoo hirveen pitkään niitten soittoa, kun ite vaan aattelee että herrajumala, miten creepy! Ja kyllä osittain söpökin. ;)




Ootan myös ensilunta. Se on vaan jotenkin niin ihanaa, kun puhdas lumi on laskeutunut puiden oksille, ja tulee ihan hullun tunnelmallinen näkymä. Vieläpä jos jossain lähellä on jouluvaloja, niin se maksimoi sen. Mutta kaikista tärkeintä musta on, että ois lunta ees jouluaattona ja joulupäivänä. Muuten ei tuu kyllä mistään mitään. Mulle pitää jotenkin jouluaatto olla ihan täydellinen, ja stressaankin aina siitä että kai nyt on tarpeeks tunnelmallista ja kai nyt nautin täysin siemauksin, ja sit huomaankin että joulu on ohi, ja en tosiaan kuulun niihin ihmisiin jotka huokaisee helpotuksesta, vaan saa pienen "masennuksen" joulun loputtua. :D Musta on vaan niin julmaa heittää joulukuusi pihalle ja laittaa koristeet laatikoihin. Mutta se on kyllä kivaa, että joulusuklaat on alessa!

Toi täydellisyyden tavottelu joulun suhteen voi muuten aiheuttaa pieniä ongelmia. Täällähän on kumminkin kaikki eri tavalla! Onneks mun hostit on myös joulun rakastajia, ne sanokin että ilahtu siitä kun huomas että mun hakemuksessa luki että tykkään joulusta. Mutta mietin vaan, että millanenkohan koti-ikävä mulle oikeesti tulee. Mutta kyllä siitäkin selvitään. Onhan se kiva kokea ruotsalainen joulu! 

10 päivää joulukuuhun
16 päivää mun synttäreihin ja Suomen itsenäisyyspäivään
1 kuukausi ja 2 päivää joululomaan
1 kuukausi ja 4 päivää jouluaattoon

Me mennään muuten joululomalla lasketteleen hostperheen kanssa! Mun elämäni ensimmäinen lasketteluloma. :) Saa nähä millasta tulee, en oo nimittäin mikään kovin pro laskettelussa kumminkaan. Ja ainiin, täällähän on se Lucia-juttukin. Jotain semmostakin mennään kattoon, mys! ♥

Mites te? Ootteko jouluintoilijoita, jotka kuuntelee joululauluja jo marraskuussa, vai enemmänkin sitä tyyppiä, joka kestää joulun vaan siks että sillon voi syödä hyvää ruokaa ja saadaan lahjoja? + Bonuskysymys: mitä voisin antaa lahjaksi hostisälle, joka täyttää vuosia ensi keskiviikkona?

8 kommenttia:

  1. Mä oon ehkä jotain tolta väliltä, mutta enemmän kyl jouluihminen! Musta on harmi kun mun vanhemmat sisarukset on muuttanu jo kotoota pois ja mä joudun oleen jouluaatot aina kolmistaan vanhempien kans. Jotenki kivampi mitä enemmän on perhettä kerääntyny saman katon alle! Ja bonuskysymykseen en kyl keksi mitään hyvää vastausta. jotain suomalaista merkkiä, esim. Iittalaa tai vastaavaa vois olla kiva antaa lahjaks. Luulis et Tukholmasta löytyy suomalaisii merkkejä kans. Jos se tykkää kokata niin esim Marimekon patalappu ja kinnas tai sit joku suomalaiskirjailijan kirja. Mun veli osti viime jouluna perheensä kans meiän vanhemmille täältä lahjan: http://www.toisenlainenlahja.fi/fi/lahjavinkit/ Sielt löytyy eri hintaluokan lahjoja, esim kalastusverkko tai työkalut. :) Musta ihan kiva idis vanhemmille ihmisille.

    Kira

    VastaaPoista
  2. Kira: Hyvä et oot kumminki enemmä jouluihminen!;D Mä luulin ennen et ois just ihanampi viettää semmonen rauhallinen joulu oman perheen (4 ihmistä) ja mummin kanssa, mut nykyään aattelen, että ehkä enemmän semmonen sukujoulu ois kivempi :)
    Ja noi on kyllä hyviä ideoita, mutta ehkä se just on vähän ongelmana, että mulla ei oo mikään kovin suuri budjetti, ja ei kai tarvii ollakaan :D Mut mitä sitä sit pienellä budjetilla ostaa?? Sen ainaki tiiän, että se hostisä tykkää pähkinöistä, mut onkoha pähkinäpussi liian köyhä lahja...

    VastaaPoista
  3. Jos hostisä tykkää pähkinöistä, osta joku hieno rasia, johon ostat erilaisia pähkinöitä? :---) Tai sitten jokin kulho, johon laitat erilaisia pähkinöitä ja sitten paketoit sellofaaniin. Näyttää hienommalta kuin pelkkä pähkinäpussi! :D

    VastaaPoista
  4. Haha jep, hyviä ideoita, mutta sillä rahalla millä ostaisin jonku kulhon nii saisin jo hienomman lahjan :D Vitsi ku on ongelma eikä:D

    VastaaPoista
  5. Mä aina mietin marraskuun alussa, että miks tätä joulua pitää nyt jo alkaa tykittää jokapaikasta. Sitten jostain syystä kuitenkin alan rakastaa sitä aikaa. Täällä odotellaan joulua kovasti ja nautitaan joululauluista täysin siemauksin. Ihanaa joulunaikaa sinulle!

    VastaaPoista
  6. Niin, sitä tulee mietittyä, kun nykyään ne joulukoristeet ilmestyy kauppoihin jo melkeen naurettavan ajoissa, kun ei ees oo koko joulua ehtiny ajatella. Mut sitten kun siihen joulufiilikseen pääsee, nii se on vaa nii ihanaa :) God jul till Finland också!

    VastaaPoista
  7. Ota nyt ihmeessä kuva niistä kauppakeskuksista ja vähän videotakin. Lainasin sulle kameraani - vastalahjaksi haluan kuvi, paljon kuvia!!!

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!