sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Om STS

Tjänare!
Aattelin, että teitä vois kiinnostaa tietää jotain järjestöstä jonka kautta meen vaihtoon, eli STS:stä (tästä linkistä STS:n vaihto-ohjelmien sivulle). Aluksi, miksi valitsin STS:n? Oikeestaan en hirveesti miettinyt ennen kuin valitsin. Tiesin vaan kolme järjestöä, STS, EF ja AFS, ja STS:n esite sattu vaan tipahtaan meidän postilaatikkoon. Huomaa kyllä, että mainostus todella on tehokasta! Luin semmosen vihkosen kannesta kanteen, missä oli eri maista juttua, ja sitten vaan valitsin STS:n ja laitoin takakannessa olevan lomakkeen postissa STS:n toimistolle. Siinä se. 

Mulla ei ollut mitään hajua Rotareista, Exploriuksesta, Intosta, YFUsta, mitä kaikkii näitä nyt onkaan! Vasta nyt pari viikkoo sitten, kun aloin käyttää vaihtarifoorumia, tajusin, että vaihtoehtoja ois ehkä sittenkin ollut vähän enemmän. Hehhe :D Mut ei se mitään, koska selasin kaikkien yleisimpien järjestöjen sivut läpi, ja Ruotsista vaihtomaana ei ollut mainintaakaan, ja jäljelle jääkin vaan vaihtoehdot AFS ja STS. 


Ainoo ongelma, joka STS:stä saattaa mulle tulla, on se kaupallisuus. Eli tavallaan, "ne on vaan rahan perässä", ainakin mitä monilta oon kuullut. STS:stä on siis tosi paljon semmosta ristiriitasta kommenttia. Ite oon tähän mennessä kokenut, että STS on hyvä ja hyvin järjestänyt ja hoitanut kaikki jutut, mutta eihän tää koko juttu tavallaan oo vielä ees alkanut :D Joten ei voi tietää! Mutta positiivisuus tietty auttaa, jos ongelmia sattuis tulemaan :) Eikä pikkujutuista pidä heti heittää hanskoja tiskiin...
Plussapuolihan tässä jutussa on se, että vastaanottava järjestö Ruotsissa on kanssa STS, eli tottakai koko juttu toimii paremmin kun sama järjestö hoitaa kaikkia asioita. Lisäks STS on ruotsalainen, joten tietty siellä koko järjestön "alkuperämaassa" kaikki varmaan toimii niinkuin pitääkin. Mutta sen näkee vasta sitten kun vuosi Ruotsissa alkaa! 
Eipä siinä kai muuta. Hyvin on kaikki toiminut, eikä ongelmia oikeastaan tullut. Voisin suositella vaihtoon lähteville, mutta ehkä jos on harkinnassa maa, jonne voi mennä muunkin järjestön kautta, kannattaa katsoa kaikki järjestöt läpi, ihan varmuuden vuoksi :) Näiden kaupallisten järjestöjen hinnat ainakin on melko samaa luokkaa (hintaerot max tonnin), joten lopusta pitääkin ottaa itse selvää. Rotareista oon kuullut paljon hyvää, sehän on kokonaan eri juttu kun STS, sen kautta lähtö on halvempaakin ja tarkoitukset ei oo kaupalliset.

Onko siellä jotain STS:n kautta vaihtoon lähteviä, tai vaihdossa olleita? Mitä mieltä ootte ollut? Ja jos on jotain muittenkin järjestöjen kautta lähteneitä, niin kertokaa toki niistäkin :) Pliis!(i'm getting desperate here...) Kommentteja vaan, jos on jotain kommentoitavaa ;)

Puss och kram
Maija 

Ps. Aattelin ihan huvikseen laittaa muutamia linkkejä STS:n eri maiden esittelysivuille :D Musta kivoin oli lukea tää Suomen esittely täältä Australian STS:n sivulta (saat esittelyn näkyville painamalla maan nimen vierestä "country sheet"-linkkiä).
Ruotsin esittely (uusavuttomille: klikkaa linkkiä "Kohde-esittely" :)
- Etelä-Afrikka
- Kiina
- Uusi-Seelanti
- Meksiko

Valitan rupua ulkoasua. Kuvat ja teksti kun eivät halunneet ryhtyä yhteistyöhön toistensa kanssa :)

4 kommenttia:

  1. Itseasias YFU ei oo kaupallinen ja sillä pääsee Ruotsiin vaihtoon. :)
    Itekin meinasin lähtee Ruotsiin ku innolla haluisin osata ruotsia, mut se sit jäi ku oon lukenu koulussa saksaa nii kauan ja kaveriki lähtee sinne. :) Elokuun 1. lähtö sinne vuodeks :)
    Mut Ruotsi on varmaa iha mukava! Millo sul lähtö? :)

    T. YFU for the win :D

    VastaaPoista
  2. Aijaa, enpä tiennytkään :D No, yksi uusi tieto lisää vaihtarijärjestöistä ainakin!
    Jep, mä mietin itseasiassa Saksaakin, kun luen sitä kanssa mut päädyin sit Ruotsiin (surprise!) :D
    Mul on lähtö 18.pv elokuuta varmaan, varmaks en vielä tiiä :) Sulla onki aika pian lähtö! Onnea matkaan ;)

    VastaaPoista
  3. Juu, no ei sullakaa enää kauaa tarvii jännittää lähtöö. Mul ei oo viel edes perhettä!! :)
    Sul on tosi mielenkiintosii juttuja! :D Keep it up!

    VastaaPoista
  4. Eipä oikeestaa joo :D
    Kyl sä varmaan piakkoin saat tietää perhees, tavallaan ei ees haittaa vaikka vähän myöhemmin saa tietää, eipähän ainakaan se yhteydenpito lopahda :)
    Ja kiitos paljon, I sure will!

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!