torstai 19. tammikuuta 2012

Stockholm Style del 2 - Damskor

En tiiä edes muistatteko enään, mutta mullahan oli tosiaan tää Stockholm Style-postausjuttu, että kertoisin vähän kuvien avulla tukholmalaisten pukeutumisesta. En siis oo unohtanut tätä, vaan nyt tulee siis se 2. osa, eli naisten kengät. Ite nään täällä kokoajan kivoja kenkiä mikä on mulle ihan uutta, koska Jyväskylässä (kaupoissa) tulee harvoin semmosia hienoja kenkiä vastaan. Täällä voisin ostaa joka toisen parin! Ja niin monenlaiset eri kengät on muodissa, että en kyllä tähän saa niitä kaikkia mahtumaan. Mutta tässä nyt vähän niitä kenkiä (ja täytyy kyllä sanoa, että harmittaa hirveesti ettei oo niinku aikaa/taitoa/mahollisuuksia/pokkaa mennä ite ottaan kuvia tukholmalaisista, saisitte niin paljon paremman käsityksen!):

STÖVLAR (saappaat):

• Trendikäs voi olla monenlaiset saappaat jalassa. Yksi tapa on valita Hunterin kumpparit, jos tekee mieli maksaa vuoden ympäri kumisaappailla kävelystä yli 120 euroa, ja näyttää samalta kun puolet koulun tytöistä. Rudbeckissä näkee monilla just noita Hunterin saappaita. Mäkin oon kyllä ajatellut et vois täältä jotkut kivat kumpparit ostaa, ja niitä vois vähän vetisemmällä kelillä käyttääkin kun noi kumpparit nyt näyttää olevan niin hieno juttu. Mutta siinä vaiheessa jos ostan Hunterin saappaat niin mua saa lyödä. Näitähän löytää myös harmaan/vaaleansinisinä semmosilla leopardifleecellä tossa varren reunassa ;) (en löytäny kuvaa). Ja täytyy kyllä kysyä että kuka sellaset ostaa, mutta enköhän kohta nää sellasetkin jollain koulussa!

• Sit näkee myös paljon tommosia biker-saappaita, mitkä on musta kyllä tosi kivoja ja itekin harkitsin semmosten ostoa, mutta ei joka lajia voi kenkiä ostaa... Noi kyseiset bootsit on Scorettin sivuilta.

• Mutta kaikkein ylimmälle tasolle mun silmissä yltää ns. ratsastussaapasvaikutteiset-saappaat! Noi on niin tyylikkäitä ja vähän ajattomiakin. Mulla itselläni kyllä on vähän ton tapaset, mutta niissä vaan varsi ei yllä ihan tohon polven alle joten ei saavuta aivan maksimaalista täydellisyyttä. Saappaat Scorettin sivuilta.

• Ja kyllähän ne Uggsitkin pysyy vielä listalla. Tukholmassa niitä ei paljon nää, mutta Sollentunassa kylläkin, ainakin mun koululaisilla. Nuo kuvan Uggsit taitaa kyllä olla ihan aidot Australian Uggsit. Täällä ei muuten paljon niitä 10 euron feikkiuggseja näe :D Kaikilla on joko aidot tai sellaset Canada Snow:n.

• Lisäys: täällä ei näy enää paljon yhtään niitä viime vuoden ylipolvensaappaita.

KÄNGOR (nilkkurit):

 

• Jophur-nilkkurit koroilla tai ilman on täällä kanssa trendi. On muuten taas sitä talli-inspiraatiota näissä! Ja jos nyt oikein muistan, niin nämä kengät on Scorettin.

• En kyllä tiiä yhtään näitten nimeä, mutta näkee ton tapasia kenkiä, jossa on tommonen remmi nilkan kohdalla ja korkea korko kanssa paljon. Toi kenkä vaan ei oo kauheen hyvä esimerkki tästä kenkämallista. Tämä kenkä tais olla Biancon sivulta.

• Tää nyt vois olla semmonen Jeffrey Campbell-tyylinen kenkä. Tommonen vähän molo, mutta aika nätti silti. Tukholmassa näkee ton tyylisiä kenkiä aika paljon. Ja alempi kenkä ilman nauhoja voisi mennä ehkä samaan kategoriaan. Eli ei haittaa vaikka korko ja pohja on paksu kuin mikä! Ylempi kenkä Nilssonsin sivulta, alempi Scorettin.

• Ja sitten tommonen vähän maiharivaikutteinen kenkä. Tosi kiva musta, ja näitäkin näkee kyllä monella. Myös niitä dr. Martenseja näkee täällä jonkun verran, jotka nyt on tosta kumminkin vähän eri näköset. Mutta siis niitä ronskimpia ja sirompia maihareita, korolla tai ilman. Tämä kenkä on Scorettin sivulta.


Siinäpä se! Toivottavasti saitte jonkinlaisen käsityksen Tukholman kenkämuodista. :) Ite ottaisin kyllä ihan iloisin mielin vaikka joka kengän vastaan. Mutta toivotaan ettei sit liikaa se oma mielipide vaikuttanut postauksen kenkiin. Ja tää nyt on myös aika tällästä talvivaikutteista, sori siitä. Mitkä noista kengistä näkyy Suomen katukuvassa? Ja mitkä voisitte ottaa itsellenne?

Melkein unohdin! Kaikista trendeistä kuitenkin suurin on valkoiset Converset. Nyt niitä ei talvella hirveesti näy, mutta syksyllä kyllä vaikka millä mitoin!

PS. Ihanaa, pitkästä aikaa ainakin jotenkin tapahtumarikas viikonloppu. Huomenna meen yhen mun koululaisen italialaisen vaihtarin Silvian luokse syömään italialaista ruokaa, ja sinne tulee kanssa sen tuntemia ruotsalaisia tyttöjä, joista oonkin jotkut jo tavannut. Ja toinen vaihtari Lena kanssa. Sit lauantaina on kyllä tunti pari koulua kun meillä on koulussa Öppet Hus (=avoimet ovet) tuleville ykkösille ja niitten vanhemmille, minkä jälkeen suuntaan Tukholmaan Gamla Staniin fikaamaan saksalaisen vaihtarin Flavian ja yhen ruotsalaisen tytön kanssa, joka on ollut vaihtarina USAssa. Ja maanantaina on sitten vapaapäivä koska lauantaina on koulua ;) Mietin että voisin nyt vihdoin tehdä videopostauksen, vaikka nyt ei ookaan kummempaa kerrottavaa. Ehkä voisin puhua vähän ruotsia? Tai en tiiä... :D Vi syns!

6 kommenttia:

  1. Joo hei todellakin tee videopostaus missä puhut ruotsia! Superhyvä idea :)

    Ja nää on muuten tosi kivoja nää Stockholm style postaukset :)

    VastaaPoista
  2. Haha, no pitää kokeilla! :D Jos saisin kuvattua silleen etten kuulostais ihan tyhmältä :) Ja kiva että tykkäät, mietin että olikohan tääkin nyt vähän turha kun on vaa tommosia kenkien kuvia...

    VastaaPoista
  3. Joo, olis tosi ihanaa saada sulta videopostaus kun sitä niin ootin sillon kun sanoit et vastaukset tulee videolla.. Ruotsiks olis myös ihan kiva mut myös suomeks :)

    VastaaPoista
  4. Joo sori, aattelinki et oli varmaan vähän pettymys ku iteki tykkään katella aina muiden bloggaajien videopostauksia... Mutta voin kertoa et se oli niin pitkä ja tylsä video missä selitin ja selitin ja selitin, että et ois sitä jaksanu loppuun katsoa :) Mutta ehkä sitten maanantaina saan jonkun kuvattua!

    VastaaPoista
  5. Maija...... Täällä ei oo enää ees Andiamoa. Harkitsen vakavasti takas tulemista. Ja ei, mitään näistä ei näy suomalaisessa (jyväskyläläisessä) katukuvassa, paitsi enintään Converseja joka kahennella kymmenennellä vastaantulijalla. Ylipolven(huora)saappaita taas näkyy joka ikisellä. Angstaan. Rakkaudella, Alina

    VastaaPoista
  6. Ehkä sä tuut sit tänne Sollentunan ja nukut mun sängyn alla :D Ja tuon sulle aina vähän ruokaa että selviit jotenkin :DD Mut siis aika huonosti menee... Spiritstoresta vaan kengät ostaan, mite ois semmoset pinkit tekonahkanilkkurit? ;) ja mä kun luulin et ne saappaat oli menneen talven lumia!! Tais olla toiveajattelua...

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!