maanantai 20. kesäkuuta 2011

Varför Sverige?

 Miksi lähden RUOTSIIN vaihtoon?

Hei, Ruotsissahan on kaikkee hienoa, esim. jääkiekkojoukkue Tre Kronor (älkää nyt säikähtäkö, kyllä mä ihan Leijonia kannatan henkeen ja vereen :D), kaunis kuningaspari (?) Victoria ja Daniel (ja tietty muu kuningasperhe: kuningatar Silvia, kuningas Kaarle Kustaa, prinsessa Madeleine ja prinssi Philip) ja ABBA!

Monet kysyy, kun sanon lähteäväni Ruotsiin 
vaihtoon, että miks ihmeessä Ruotsiin? Tyyliin, miks ei esim. Jenkkeihin tai Australiaan? No, onhan se totta että olis hauska lähteä ihan merten taa jonnekin eksoottisempaan, esim. Uuteen-Seelantiin, mutta mulla on kyllä syyni, miks en sinne sitten päättänyt lähteä. 


Suurin syy on ehkä se, että henk.koht tärkein asia tässä vaihtovuodessa on kielen oppiminen, ja enkkua mä osaan puhua ihan hyvin, jos nyt verrataan vaikka siihen ruotsiin. Eli siksi USAan tms. lähtö karsiutui heti alussa. Espanja ja Saksa kävi tietysti myös mielessä koska niitä kieliä luen myös, ja olishan se hieno nyt osata puhua esim. espanjaa kuin joku Penelope Cruz. 


Mutta ei, loppujen lopuksi tajusin että haluan Ruotsiin. Siitä kielestä on varmasti hyötyä Suomessa, onhan se Suomen toinen virallinen kieli! Ja muutenkin, mulla on ruotsalaisia serkkuja, jotka ei osaa suomea eikä juuri englantiakaan, ja olisi kiva ekaa kertaa elämässä ihan jutella niiden kanssa. Ja vaikka Suomi ja Ruotsi on "melkein sama asia", on niissäkin eroja, ja haluan oppia naapurimaankin kulttuurista ja miten siellä jutut tehdään. Äitikin on aina kertonut kivoja juttuja Ruotsista, kun oli siellä kesätöissä (mun ikäsenä, ja vielä samssa paikassa mihin meen, eli Sollentunassa, can you believe it!?), ja haluun tietää what is the fuss about :D Niin, ja onhan mulla Ruotsissa niitä sukulaisiakin joita en oo koskaan nähnyt, ja ois ehkä ihan kiva tavata niitäkin... 


No, syitä miksi meen juuri Ruotsiin on paljon, mutta syitä miksi ylipäätään lähden vaihtoon on vielä enemmän! En siis ainoastaan lähde vaihtoon Ruotsin vuoksi, musta se kuulostaa hienolta kokemukselta :) Ja toivottavasti se sitä myös on!


Trevlig midsommar till alla! (jos nyt en kirjota enää ennen sitä)

Robyn, ruotsalainen maailmankuulu laulajatar!

Ja TUKHOLMA! Oi, tonne pääsen sitten monesti käymään ;) Can´t wait!

2 kommenttia:

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!