keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Hej!

Moi! Täällä kirjottaa Maija, 94-syntynyt, Jyväskylässä asuva tyttö, ja oon lähdössä Ruotsiin vuodeksi vaihtoon. Mun piti alottaa tää blogi just näinä päivinä, mutta sitten, tänään päivällä mulle tuli soitto tuntemattomasta numerosta. Vastasin tosi kyllästyneesti, mut kyllä vaan ääni muuttu kellossa ku sanottii et täällä STS:ltä, sulle ois löytyny isäntäperhe!! Eli tietysti tuli heti kiusaus perustaa tää vaihtariblogi. 
     No, kerronpa teille ihan perusfaktat tästä mun isäntäperheestä: ne asuu Sollentunassa (okei, ei varmaan sano teille mitään, niinku ei mullekkaa aluks, eikä oikeestaa vieläkään), lähellä Tukholmaa. TOSI lähellä, koska toi Sollentuna ei oo kaupunki, vaan oikeestaan kaupunginosa..? Kai. Ei siis huolia siitä, etten vois enää jatkaa mun tanssiharrastusta, mitä pelkäsin. Onhan toi aika jännää lähtee tosi isoon kaupunkiin, vieläkun suurkaupungeissa noi ihmiset tuppaa oleen vähän astetta ylimielisempiä ja mun suuntavaistolla luultavasti en enää ikinä löydä omaan pikku Jyväskylääni. Mutta, kyllä mä (toivottavasti) selviän!
Tosta selviämisestä puheen ollen, haluun just täällä blogissa kertoo ns. vähän enemmän siitä, millanen vaihtovuosi on, mutta tietty myös kokemuksista ja tapahtumista. Ite nimittäin oon tän vuoden aikana kaivannu jotain blogia, jossa joku vaihtari ois oikeesti kertonut millasta on vaihdossa, tutustua muihin ihmisiin ja koti-ikävä jne. Nojoo, ymmärrettävää jos tämmösiä blogeja ei paljon oo, koska varmaan kaikilla ei oo vaihtovuoden aikana aikaa kirjottaa joka ikistä ajatustaan nettiin. Toivottavasti ei olis mullakaan, ainakaan ihan hirveesti. Eli onko siellä (okei no ei varmaan vielä!) jotain tulevia tai vanhoja vaihtareita, tai kenties vaihtovuotta harkitsevia lukijoita? Toivottavasti on, ja jos on niin toivottavasti tästä olis apua ja muutenkin ihan kivaa luettavaa, tietty myös tutuille ja ei-tutuillekin, jotka ei ees vaihtovuodesta ois erityisen kiinnostuneita.

Älkää ihmetelkö tota Hautauskukkapalvelua tuolla taustalla :D En oo onneks joutunu käymään siellä asioimassa...

Nojoo, mun on ihan pakko vielä avautua vähäsen. Eli, mua jännittää (siis hyvällä ja huonolla tavalla) aika paljon nyt mitä tällä vaihtovuodella on mulle varallaan! Oikeesti, oikeesti mä toivon et saan kavereita, ja se mua tässä eniten jänskättää. Koska periaatteessa yksin ihan uudessa maassa vois olla aika kurjaa, vieläku siihen lisää sen koti-ikävän päälle.. Eli, mä yritän tehä parhaani ton uusiin ihmisiin tutustumisen suhteen. Noh, sen näkee sitten ja turhia ei kannata huolehtia, just go with the flow. Kun miettii, mitä tää vuosi voi oikeesti olla, niin se on jotai ihan mahtavaa :) Uusia kokemuksia, kavereita, 2. perhe Ruotsissa (toivon mukaan), tunnen uutta maata ja osaan suomen toista kieltä ja uudet tilanteet ja yksin selviytyminen tuntuu helpommalta.

No mutta, toivottavasti te jotkut kiinnostuisitte tästä blogista, oon otettu jos niin oikeesti käy :) Kiitos kun luitte tämän, tuutte kuulemaan musta lisää jossain vaiheessa, ehkä kun saan tietää mun koulun, lähtöpäivän tai enemmän siitä perheestä...(Niijoo, tajusin just että en sit kertonutkaan siitä enempää kun että missä ne asuu..heh). 

<3 Maija


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana asu!(:

  www.aamihh.blogspot.com
  Blogissani muuten meneillään arvonta!

  VastaaPoista
 2. Jasmine: Kiitos, oli jääny tanssiesityksestä päälle vaan toi asu :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanaaaa, että löysin sun blogin! Oon nimittäin monesti yrittäny etsiä Ruotsiin lähtevää vaihtaria ja varsinki ku tuut Tukholman alueella asumaan (joka on siis mun favoritecity koko maailmassa!) niin mä ainaki innolla jään seuraamaan sun vuotta :) Vaihtariblogjeja on oikeasti kyllä ihan hiiiirmupaljon, vaihtarifoorumilta löytyy kattava lista!

  Ite oon siis jo melkein ex-vaihtari, tässä viimeisiä viikkoja vedellään täällä Saksanmaalla ja ajatukset kotiinpaluusta on tosi ristiriitaset. Oon kirjottanu aika paljon omasta mielestäni niin täällä olon aikana kuin ennenkin lähtöä, että jos kiinnostaa niin käy ihmeessä lukemassa: www.emiliasaksassa.blogspot.com.

  Ei muuta kuin LYCKA TILL :)

  - Emilia

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva kuulla! Harva on niin kiinnostunut jostain tämmösestä näin normaalista kun Ruotsi, enemmän ehkä jonkun USAan lähtiän blogia haluttais lukea. Mutta ehkä toi Tukholmakin just tekee tästä mielenkiintosemman!
  Totta, on vaikee löytää just sellasta blogia kun ettii, niitähän on pilvin pimein :D Mutta kiva jos ite jäät seuraamaan tätä :) Ja ehottomasti käyn tsekkaamassa sunkin blogin.

  VastaaPoista
 5. Moikka ! Eksyin sun blogiin just tuolta vaihtarifoorumilta ja oon kans ettiny jotain vaihtaria ku olis lähössä Ruotsiin :D Oon ite menossa Kanadaan elokuussa joten samassa veneessä ollaan :) ! Jäänkin seurailemaan miten sulla tuolla menee !

  VastaaPoista
 6. Voikun kiva :) Itseasiassa mun perheestä mihin meen siis Ruotsissa, lähtee mun ikänen poika Kanadaan! Onko sulla itelläs mitään vaihtariblogia?:)

  VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!