tiistai 1. toukokuuta 2012

LONDON

Tässä nyt vähän sit juttua Lontoon matkasta. :) Oli kyllä kaikin puolin onnistunut reissu, vaikka sää olikin vähän mitä oli... Mut saatiinpa kokea semmonen perus Lontoon sää.

Tiistaina siis lähdettiin iltapäivällä Arlandalle ja sieltä Lontooseen. Ei paljon ehitty tehä, kun lentokentältäkin keskustaan pääsemisessä meni yli tunti... Mut ehkä junalla ois kestäny vähemmän. Hotelli oli ihan ok, huoneet oli siistit ja se on tärkeintä. Lontoon hinta-laatusuhde ei kyllä oo todellakaan siitä parhaasta päästä, oli meinaan sama juttu kun viimeks olin Lontoossa. Kallis hotelli, mut huone oli kyllä ihan eri tasoa mitä odottais. Mutta niin se vaan on!


Keskiviikkona lähettiin hostsiskon kanssa aamupalan (josta piti maksaa!) kautta London Eyehin. Oon kyllä ilonen et katoin jo etukäteen että mikä metrolinja ja pysäkki, helpottaa nii paljon elämää. :D Mut vaikka toi Lontoon metroverkosto onkin ihan erilainen kun Tukholman, ja monta kertaa isompi, niin kyllä tuolla oli helppo liikkua. Löydettiin hyvin perillekin, tosin eka tuli pieni este, kun kuultiin että alle 18v ei saa ottaa "lasta" mukaansa London Eyehin. Onneks löydettiin kumminki eri lipunmyyntipaikka, ja tästä viisastuneina sit sanoin et oon 18. Ja päästiinpä sit käymään tossakin nähtävyydessä. Oli kyllä paljon nössömpi mitä olin aatellu, mutta kyllähän sieltä hyvin näki.

Tän jälkeen mentiinkin sit Primarkiin, ja täytyy kyllä sanoo että yllätyin siitä, miten paljon pystyinkään karsiin kaikkee turhaa pois ostoskorista! Tän jälkeen käytiin kattoon vielä Piccadilly Circusta, mut eipä se kummonen ollu. Sit illalla illallisen jälkeen mentiin kattoon hotellin lähelle We Will Rock You - musikaalia, mikä on siis Queenin biiseistä tehty. Hyvä oli! ;)

En kyllä yhtään ihmettele miks porukka kutsuu Lontoon metroa nimellä "tube"! Toi oli ihan hassu! Tosi matala verrattuna Tukholman metroon, mut onhan toi vanhempikin. Kaiken lisäks noi metrotunnelit on paljon syvemmällä maan alla.


Torstaina ehittiin vielä kierrellä kaupoilla ja käydä Harrodsilla ennen lentokentälle lähtöä. Ei vitsi, toi Harrods on nii ihana paikka että alkaa ihan tosissaan toivoon että voittais lotossa... Ihania vaatteita, laukkuja, kalusteita, koristeita... Ja kahviloita! Me mentiin suklaakahvilaan, missä kyllä ruokalistaa tutkiessa alko vesi tulla kielelle! Fonduetakin olis ollu tarjolla, mut päädyttiin suklaapirtelöihin. :D Ja ainiin! Ne oravat siellä Hyde Parkissa. ♥ Niin ihania! Harmi ettei ollu ruokaa mukana.


Siinä oli meijän reissu! :) Suosittelen kyllä Lontoota niille jotka siellä ei oo käynyt, mutta yks vinkki: säästä paljon rahaa shoppailuun! Ootteko te käynyt Lontoossa, mitä ootte tykännyt? Tai ootteko suunnitellut siellä käymistä? 

4 kommenttia:

  1. Mä oon käynyt Lontoossa, mutta mulle se on aina ollut sellanen ihan ok -paikka. En tiiä miks se ei oikeen sytytä. Viime kerrasta on niin paljon aikaan, et ehkä uus visiitti sinne vois osottaa kaupungista hyvätkin puolet. Jotenkin tykkään enemmän Euroopan kaupungeista Pariisista, Barcelonasta, Zurichista ja etenkin Länsi-Balkanin alueesta(Bosnian Sarajevo on ihana!). Jos haluaa matkustaa Euroopassa ja nähdä jotain erikoisempaa kuin perus-Ranskan, Saksan ja UK:n niin suosittelen Balkania. Slovenia, Kroatia, Serbia, Bosnia ja Montenegro on aivan mielettömän ihania (ja läntistä Eurooppaa halvempia!) maita.

    Kira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ite en Lontooseen oo erityisen ihastunu muutakun ehkä niitten shoppailumahdollisuuksien ja itse sen "englantilaisuuden" vuoksi.. itekin oon käyny Pariisissa ja Barcelonassa. Barcelonaan oon kyllä ihan rakastunut! Mut joo, ehkäpä pitäs joskus käydä noissa sun ehdottamissa maissa. Oon ajatellu lähtee reilaan lukion jälkeen, niin sillon viimestään.. ;)

      Poista
  2. Hei oliko tuo teidän hotelli Bedford avenuella? Näyttää nimittäin niiiin tutulta! Ja Lontoo on aivan ihana paikka kyllä! Viimeksi viime kesänä olin siellä ja ensi syksynä varmaan uudestaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli! Siinä Tottenham Court Roadin metroaseman lähellä. Ja nii on. :) Kannattaa alkaa jo nyt säästää rahaa jos sinne aiot syksyllä ;)

      Poista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!