perjantai 27. tammikuuta 2012

Stockholm Style del. 3 - Damkläder och accessoarer

Nyt tulee siis naistenvaatteiden osalta viimeinen osa, eli ihan perus vaatteet ja asusteet. Tässä nyt niitä suurimpia "hittejä" mitä oon ite huomannut, varmasti on muutakin. Tai no, en ois niin varma kun täällä pukeutuu kaikki niin samalla tavalla. :D Mutta juu, tässä tulee:

SKJORTOR OCH TRÖJOR

Hollister
 
Hollister

Hollister

VILA


Jostain blogista

Jostain blogista kanssa

VILA

VILA

VILA

H&M

Ralph Lauren

Tämmösiä paitoja siis näkyy paljon. Tollasta ohutta kangasta, ja alla on yleensä pelkät rintsikat tai sellanen palstatoppi. :D Sit on myös semmosta pitsistä. Ja sitten noita Usan lippu-paitoja, etenkin noita Ralph Laurenin. On kyllä kieltämättä vähän naurettavaa että porukka viilettää meneen niinku ihan samanlaisissa paidoissa, siis ihan kuvaa myöten. Sit on paljon villiksiä kanssa, sellasia metallinhohtosia, löyhästi neulottuja, kunnon lämpösiä ja no vähän laidasta laitaan. Aika monet yhdistää myös villapaidan ja paitapuseron. Se on ehkä vähän enemmän kumminkin semmonen "hipsterien" juttu, pahimmat pissikset ei laita silleen. Mut on kyllä tosi kivan näköstä, kun voi niin hyvin varioida oman mielen mukaan, erilaisia villapaitoja voi yhistellä erilaisiin paitapuseroihin.

Ja sitten noi Hollisterin vaatteet. Noihan on siis ihan tavallisia, ehkä vähän tommosia nuhjusiakin (!) kotiolo-huppareita. Tyyliin ihankun jotain H&M:n. Ennen kun tiesin ees Hollisterista nii en nähny noissa mitään ihmeellistä. Mut sit kun sain tosiaan tietää enemmän tästä Hollisterista, niin huomasinkin yhtäkkiä, että joka toisella on Hollisterin huppari tai paita! Ja tosiaan, jos tähän vaatekauppaan haluaa töihin, niin pitää olla tarpeeks kaunis tai komea. Ja tosiaan siellä sisäänkäynnin edessä on jotain miehiä tyyliin boksereissa jotka tervehtii enkuks, voi luoja. Ihan hirveetä hienostelua oikeesti! Ja noi hupparitkin maksaa 60€/kappale että joo... Kun noihan ei oo ees ihmeellisiä. Mutta jos Tukholmaan eksytte ja haluatte vierailla niin toi Hollister löytyy ainakin siis Gallerianista.

BYXOR
Gina Tricot

No housuja en oo niin paljon tarkkaillut, mutta aika mustalla linjalla mennään. Just tommoset mustat, vähän kiiltäväpintaset housut on aika suosittuja. Mietin muuten, että onko nyt housujen vyötärö taas laskemassa? Voi ei, mä kun niin tykkään korkeesta vyötäröstä. (En toki ole muodin orja!)

TILLBEHÖR

Ei tietoa kaupasta

Mulberry

Ei tietoa mikä kauppa

?

?

VILA

Koruissa suosittua on nyt semmonen yksinkertasuus ja massiivisuus. Etenkin tommoset tosi kaulan ympärillä menevät korut on suosittuja. Tollaset graafiset. Laukuissa näkee paljon tota Mulberryn Basewateria, tai no luultavasti kopioita. Tai no, en yhtään ihmettelis vaikka joillakin ois aitojakin. Tietysti on vähän muunlaistakin, mutta tommonen laukku on aika varma valinta!
Sitten se turkis. Sitä näkee kyllä niin paljon, ja on kyllä tän talven hitti täällä. Useimmilla aitoa, etenkin noissa tupsupipoissa, turkiskaulahuiveissa ja huppujen karvareunuksissa. Karvaliivit on sit useimmiten feikkejä. Niitä pitää aika monet kanssa sellasten mustien biker-nahkatakkien päällä. Täytyy kyllä sanoa, että on aika harmi kun turkis on nyt muodissa, kun sehän on aina huonompi eläimille. :( Itellänikin löytyy just tommonen karvapallopipo ja karvakaulahuivi, mutta ne on kylläkin tekoturkista! En kyllä vois hyvällä omallatunnolla pitää jotain aitoa turkisliiviä, hyi sentään. Kun miettii et se on joskus ollut elävä ja miten tapettu. Kauheeta. Tästä tulikin muuten myös mun enkun argumenttiesseen aihe... Kauheeta miettiä että ne useimmat joilla on just turkista vaatteista ei varmaan oo ees kummemmin uhrannut ajatusta sille et kelle on tavallaan rahansa antanut ja mitä tukenut.
Sitten vielä yksi juttu: geelikynnet ja kunnon rusketus on plussaa. Uskon siis että täällä monet käy solariumissa. Salillakin tuntuu että oon ihan kauheen kalpee, kun taas Suomessa tunsin itteni iha normaaliks. Ja täällähän myös siis miehetkin on ruskettuneita! Pinnallista menoa...

Tää kyllä anto nyt vähän yksitoikkosen kuvan tukholmalaisista. Tää vika osa nyt kyllä keskitty enemmän sollentunalaisiin, koska niitä nyt eniten oon nähnyt ilman takkia jne. Mutta aika monet menee ihan samalla linjalla, onneks löytyy kyllä vähän niitä erilaisiakin!
Mutta yhtä juttua oon miettinyt: miten kaikilla riittää raha tähän? Esim. just noihin Ralph Laurenin paitoihin, Hunter-saappaisiin ja aitoon turkikseen. Jopa niillä maahanmuuttajilla, jotka yleensä nyt ei oo niin vahvassa asemassa taloudellisesti. Onko Tukholmassa vaan rikkaampaa porukkaa? Vai onko vaatteet niin tärkeitä, ettei niihin nyhdetään rahat vaikka säästötililtä? Vai miten on?

Mutta siinäpä se tältä erää. Näkeekö näitä Suomessa? Entä muissa maissa, jos satut olemaan vaikkapa vaihdossa?

9 kommenttia:

  1. En olis ikinä uskonu että Hollister olis noin suosittu sielä Ruotsissa, Suomessa harvat on siitä ikinä kuullukkaan! Täälä jenkeissä se on kans tosi suosittu, laatutavaraahan ne myy, mutta hinnat on välillä aika järjettömiä. (Kaveri osti sieltä 70 dollarin hameen....)

    Mutta ihana postaus :) Ilmeisesti siis suurin osa ihmisistä pukeutuu trendien mukasesti, mutta näkyykö katunäkymässä paljonkaan sellasia persoonallisia ja näyttäviäkin tyylejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, no täällä Tukholmassa on välillä tämmöstä jenkkimenoa, tai ainakin semmosta kaliforniatyylistä. Että pitää olla just ruskettunut iho talvellakin, geelikynnet, hirveen hyvät hiukset ja porukka käy tosi paljon salilla. Ja sit noi turkikset. Ja uskon kyllä että Hollister myy laatua, mutta veikkaan että täällä se on se teksti siinä hupparissa miks kaikki sellasen ostaa. :D
      Mutta kiitos!:) Ja siis ei oikee näy niitä "väkijoukosta erottuvia" tyylejä. Eli esim. Helsinki ja Tukholma on pukeutumisen kannalta tosi erilaisia kaupunkeja!

      Poista
  2. Toi turkisjuttu on kyl kauheeta, en tajuu mite niitä voi kukaan ihminen hyvällä omallatunnolla pitää. Ihan vaa siks et saa ihqun karvareunuksen takkiin.. Ne vaatteet ymmärrän, missä on koko elukka hyödynnetty, mutta se, että pelkkä turkki. Hyi.

    Mut en sit tiiä kannatanko sitäkään, että Suomessa ei ois turkistarhoja, koska sitten niitä tehtäis enemmän ulkomailla missä se tehtailu on vielä sairaampaa... Tai siis Suomessa ne ees yritetään tappaa ennenku revitään se turkki päältä, mutta jossain Kiinassa niin elävänä turkki päältä ja yhteen kasaan ruhot kitumaan. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... Mitä vaan kauneuden takia. Mutta toisaalta voihan sitä ajatella että itellänikin varmaan tällä hetkellä päällä pikkusten käsien tekemiä vaatteita.. Ja että syön lihaa joka on eläessään ollu tosi huonoissa oloissa jne. Mut toi turkisjuttu on kyllä kaikista raain. Mutta toi on kyllä totta! Ei ne turkikset sit mihinkään häviä kylläkään.

      Poista
    2. Näinpä juurikin. :( Mutta kun miettii niin periaatteessa vaatteet on pakollisia, ruoka on pakollisia, ilman niitä ei elä. Mutta turkiksen voi korvata tekoturkiksella/muilla kankailla tms..

      Poista
    3. Niinpä, mutta se on kyllä varmaa että turkis ei oo todellakaan ihmiselle pakollista ja paljon parempia onkin jotku untuvatakit. Ja sittenhän tulee taas tää kysymys että onko lihakaan ihmiselle pakollista? Ja entäs se untuvatakkien untuva? Mites se on hankittu? Ja sitten sitä alkaa miettiä että vaikka ostaiskin takin tekoturkiksella niin kukas sen on tehnyt? Joku aasialainen 5v-tyttö, vai... Ei kiva :s

      Poista
    4. Jep ! Hirvee maailma nykyään :<

      Poista
  3. Se on kylläkin Bayswater.....

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!