sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Mitt nyår

Oli ihan kiva uusvuos täällä Ruotsissa, vaikka en aluks aatellutkaan. Mentiin (yllätys, yllätys) Lidingöön hostäitin siskon perheen luokse, jonne tuli kaks niitten tuttavaperhettä. Eli porukkaa oli siis aika paljon. Ja nuoriakin (tai no silleen 12-18v :D) oli juhlimassa aika monta, nimittäin 10! Se oli kyl tosi kiva. Juhlat alotettiin silleen, että mentiin istumaan omalle paikalle pöydässä, meille oli siis valmiiks päätetty paikat, niinkun joulunakin. Sitten oli myös viiden ruokalajin menu, ranskaksi kirjotettuna... Tuli vähän tukala olo kun mietin että voi ei, nyt pitää sit olla ihan etiketin mukasesti ja parhaimmillaan, mutta kyllä se siitä lähti ja ruokakin oli tosi hyvää!
Ja niin myös nää lidingöläiset nuoret, joita suurin osa siis meistä "lapsista" oli. Kyseli juttuja ja oli tosi kohteliaita. Puolen yön aikaan mentiin sit kattoon raketit, joita ei kyllä ollut omasta takaa mutta se ei haitannut, nimittäin näki jotenkin tosi hyvin niitten pihasta kaikki, kun talo on semmosen mäen päällä. Oli kyllä jotenkin tosi mukavaa. Sit tuli pelattua myös Rappakaljaa (peli, missä pitää keksiä todenmukanen selitys jollekin jutulle, esim. mitä tapahtui 6.9.1955, ja sitten kaikki yrittää arvata että mikä on se oikea vaihtoehto) ruotsiksi! Ihan hyvin se meni, vaikka tiiän et oisin loistanut siinä jos ois ollut suomeksi. Loppujenlopuksi kotona oltiinkin vasta puoli neljän aikaan aamulla. Mutta semmonen uusi vuosi, toivottavasti teilläkin oli mukavaa! Missä merkeissä teidän uusi vuosi meni?

Oli ihanaa pitkästä aikaa meikata oikeen kunnolla juhliin! Ja vielä niillä Make Up Storen meikeillä, ah...

Siinä se menu. Täytyy kyllä sanoa etten oikeen tienny mitä odottaa :D
Mutta eka ruoka oli siis kylmäsavulohta jonkun rapeen jutun päällä, sen jälkeen sellasta
soppaa missä oli katkarapuja nam! Ja sit pääruokana sellanen leivitetty pihvi.

Toi oli ihan hyvää. Vaikkakin juuston ja karhunvatukoiden yhdistelmä oli jännä.

Suklaamousse. Ihan hyvää pari lusikallista, mutta en vaan pysty syömään mitään noin "voimakkaan" makusta.
Suklaa on hyvää kun se on semmosta makeeta, ei vahvan makusta, hehe.

Koristelin mun lasin...

...ja niin teki mun hostsiskokin. Niinpä, mikä lasi? Siellä se serpentiinien peitossa on. :D

Ei tietenkään mun hostsiskon upeet kuningasideat jäänyt pelkän lasin koristelun tasolle,
vaan piti tietty tehdä vierustoverille pää täyteen rusetteja. :)

Kyllä jonkunlainen kuva tuli raketeistakin sit.
HYVÄÄ UUTTAVUOTTA 2012!
Täytyy kyllä vielä kirjottaa ruotsalaisen, tai no pikemminkin ruotsalaisen hienostokaupunginosassa vietetyn uudenvuoden eroista jyväskyläläiseen uuteenvuoteen. Musta on ihan uskomatonta, että täällä nuoret jää ihan mielellään viettään uuttavuotta perheen, perhetuttujen ja sukulaisten kanssa! Esim. mun hostveli ja juhlissa olleet yli 14-vuotiaat nuoret. :D Jyväskylässä uusivuosi menee nuorilla kavereitten kanssa juhliessa ja no, ei kai sitä voi kiistää, juodessa ja joillain lähtee ihan käsistä koko juttu. Sen takia varmaan tuntuukin niin kummalliselta, että voi uutenavuotena pelata seurapeliä ikäistensä ja vielä nuorempien kanssa (!) tuntemattaan oloaan säälittäväksi. Jyväskylässä tämmönen uusivuosi ois yksinkertasesti tylsä, mutta täällä ilmeisesti ihan jees myös nuorille. Ja lisätään nyt tähän vielä, että nuorisosta vanhin, 18v poika ajoi illan päätteeksi perheensä kotiin. Ja vuoden vaihtuessa lasista löytyi ihan samaa juomaa kuin meiltä alaikäsiltäkin - Pommacia.

6 kommenttia:

  1. Oho,tuo meny on vaikuttava. Joka ruokalajille oma viini... Meidän uudenvuoden ruokalista oli hiukan lyhyempi :D

    VastaaPoista
  2. Niinpä :D Nous vähän hiki otsalle kun mietin että voi että, nyt pitää sit olla ihan parhaimmillaan. Mutta loppujenlopuks ei kyllä ihan ollu näin kuten kuvista huomaa...

    VastaaPoista
  3. siis miks teil oli toi ruokalista ranskaks?? :D

    VastaaPoista
  4. Roosa: En oikeen tiiä..:D Varmaan vaan ihan huvin vuoks, ja muutenkin tekee koko jutusta jotenkin hienomman.

    VastaaPoista
  5. Ja, kun kukaan ei ole vastannut että miten uusivuosi meni niin itse olin tyhjillään olleessa yksiössä poikaystävän kanssa jossa kävi satunnaisesti kavereita moikkaamassa juoden ja käytiin ampumassa raketteja. Kun ei ollut ketään visiitillä niin nautin poikaystävästäni huomiosta, toki yksi ihan humalassa oleva tuli yöksi, mutta ei se haitannut.
    t.16v suht selvinpäin.
    Eli varmaan monella suomalaisella meni juoden uusivuosi. (:

    VastaaPoista
  6. Niinpä.:) Sullakin kumminkin ihan hauska uusivuosi, olit kumminkin poikaystäväs kanssa ja näit kavereita, mutta tyyliin tää mun uusivuosi Suomessa ois ollut ehkä vähän sinne säälittävään päin. Mutta eipä Lidingössä kai, kun ihan tavallisia nuoria noikin oli mutta silti ihan tyytyväisenä vietti uudenvuoden aattoa perhetuttujen kanssa :D

    VastaaPoista

Tuliko jotain mieleen? Tell me about it!