lauantai 31. maaliskuuta 2012

Dum i huvudet?

Ei tullu kyllä yllätyksenä että Findus on vähän päästään kajahtanut (♥) mutta en ois uskonu et se silti ois yrittäny napata mun kalenterista marsuja tassuillaan... :)


PS. Ei, en toki ole nössö kun joka toisessa postauksessa meijän kissa... Niin ja toi marsukalenteri. En sano siitä mitään. :D

torstai 29. maaliskuuta 2012

Vecka 13

Hej! En nyt keksinyt mitenkään parempaa otsikkoa tohon, mutta saa luvan kelvata. :D Tällä viikolla tiistaina näin siis äitiä 7kk jälkeen! Ja oli kyllä tosi kiva nähdä. :) Oltiin Sollentuna Centrumissa, puhuttiin ja kierreltiin siellä ympäriinsä. Sit tuli mun hostäiti ja aluevalvoja ja fikattiin sit yhessä. Sekin meni ihan hyvin viimeaikasista ongelmista huolimatta. Sit eilen menin Täby Centrumiin koulun jälkeen, jossa oltiin pari tuntia, fikattiin ja semmosta. Sitten äitin piti lähteä ja piti sanoo heipat. :( Sanon kyllä että ei tosiaankaan turhan takia sanota ettei vaihtarit näkis porukoitaan, koska tuli vähän semmonen "eikä"-olo kun piti sanoo heippa taas. Tässä vaiheessa, kun on enää vajaa 3kk jäljellä ja nähtiin vaan parin tunnin ajan siitä pääsee helposti yli, mutta esim. vaihtovuoden puolessavälissä vähän pitempi vierailu vois olla huono idea... Kotona käymisestä puhumattakaan! (jota ei kyllä ihmiset tee yleensä ku vaan pakon edessä)

Söin kiinalaista, nam nam! Ja joo tosiaan, onpas mulla kaunis ilme. :D

Mutta se siitä, ajattelin vaa kertoo muutaman turhan jutun tässä. :D Vähän mua hävettää ku me tehään hissassa jokanen pöytäryhmä pieni suullinen (pitää puhuu ruotsia kaikkien eessä, apua!) esitelmä joistakin 1. maailmansodan jälkeen itsenäistyneistä maista, ja mikäs me saatiin... Suomi! No joo, en tiiä onko niin kiva, ku munhan pitäis siitä kaikki tietää! Mut oon niin huono tämmösessä Suomen historiassa ym. Noh, koska tarpeeks tietoa ei löydy ruotsiks, nii siinä vaiheessa mä etin suomeks ja käännän ruotsiks. ;) Kyllä se niinkin hoituu!

Ja sitten vielä toinen juttu. :D On se styrketräning ihan kivaa, mutta tänään kyllä koin sen vähän huonomman puolen! Mun pari, joka on siis tyttö, ei tullut tänään tunnille, niin jouduin sit oleen yhen pojan pari (iiks!). No, ei siinä mitään, mutta meillä olikin nyrkkeilyä! Ja sit kun oli se potkuosuus, niin sanoin et joo, "kör på, bara!", että sais sekin kunnon treenin ku on joutunu sillee lyömään ihan hennosti, mutta joo, ei ollu hyvä idea! Herrajumala alko jo vähän pelottaa. :D Aika nopeesti kyllä sanoin et ei sittenkään... Huh, ei toi nyrkkeily kyllä ihan mun juttu oo, tulee vaan hirveesti yläkroppaa treenattua. Ja tunnen jo nyt että huomenna tulee oleen lihakset kipeenä. No, treeni mikä treeni!

Mutta ei mulla muuta. :) Ihanaa, huomenna viikonlopun viettoon, mutta sitä ennen pitää vielä tehä kaks suullista esitelmää, toinen ruotsiks, toinen espanjaks. Saa nähä miten menee... Ja lauantaina Hunger Games! Vihdoinkin. ♥ Can't wait. Hyvää viikonloppua!

Äiti toi pari pussia purkkaa... Täällä on semmosia 10kpl purkkapusseja, joten kelpaa kyllä!
Ja noista muutenkin kaks meni Britalle, voi kun se ilahtu. :)

Oon tässä lähiaikoina kuunnellu vähän suomalaista (vanhaa) musaa!

Anssi Kela- Nummela
Hyvät sanat

Aste - Poikkeus Sääntöön
Nostalgiaa! Yläaste ja kevät tulee mieleen

Popeda - Kuuma kesä
Haha, ainoo Popedan biisi mitä kuuntelen. :D

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sommar!


Joopa joo, ei nyt ihan kesä, mutta siltä tuntuu melkein! Eilen oli aivan ihanan lämmin, ja jopa tolla neulepaita + nahkatakki-yhdistelmällä tuli kuuma kouluun kävellessä. Niin ihana aina aamulla herätä auringonpaisteeseen. Niin paljon helpompi saada ittensä ylös sängystä. Eilenkin hyppärillä mentiin ulos istuun, musiikki soi koulunpihalla ja kaikki vaan nautti auringosta. Åh, så härligt ♥

En oo nyt hirveesti postaillu, koska ei oo mitään erityistä kerrottavaa, ja ärsyttää kun tää Blogger pilaa kuvien laadun! Yritin tehä STS:n viikonlopustakin postausta, mutta kuvista tuli ihan huonolaatusia nii meni iha maku koko jutusta. :D No, ehkä pääsen tästä yli ja väsään siitä jonkun postauksen jossai vaiheessa. Mut se on selvää että kesällä ostan paremman kameran (järkkärin!) ja sit pitäs olla ihan kohtuu laadukkaita kuvia tiedossa. Mutta hyvää lauantaita kaikille, ite suuntaan kohta Britalle grillaamaan. Ei erityisemmin huvittais, muutenki hirvee stressi kaikista koulujutuista joita tänäänkään en saa nyt sit tehtyä, mutta ehkä tulee ihan kivaa. :) Millanen sää muuten siellä Suomessa on?

Ps. Enää kolme päivää äitin näkemiseen! Haha, jännä juttu että voi olla näin innoissaan oman äitinsä näkemisestä :)

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Dirty Dancing

Perjantaina mentiin siis ravintolaan syömään ja kattoon Dirty Dancing-musikaalia Östermalmille. Mentiin semmoseen "Italiano"-nimiseen ravintolaan, missä oli kyllä hyvää ruokaa. :) Tilattiin hostsiskon kanssa frutti di mare-spagettiannokset, joissa oli katkarapuja, pikkusia ja isoja simpukoita, minimustekaloja (!) ja semmonen iso rapu annoksen päällä. :D Joitakin varmaan ihan oksettaa ajatus... Mut se oli kyllä hyvää, en oo pitkään aikaan ollu nii täynnä! Toi ravintola on siis lähellä Östermalmstorgia Nybrogatanilla, jos jotain kiinnostaa käydä. Ruuan jälkeen suunnattiin sit ihan lähellä ravintolaa olevaan China-teatteriin kattoon musikaalia. Ja oli kyllä tosi hyvä ehkä vähän huonoista paikoista huolimatta. Oli jotenkin niin tehty sen itse leffan mukaan, mikä oli musta ihan hyvä vaan. Ja tanssijat oli niiiin hyviä!


Niille muuten jotka ei tiennyt, Dirty Dancingin käsikirjottaja on ruotsalainen! ;)

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Vad gulligt!

Sainpas eilen kuvattua (ainakin omasta mielestä) tosi söpön videon meijän kissoista! Perus menoa täällä, ja toi Findus keksii aina jotain tommosia random-juttuja... :)


Onko tuttua jollekin tämmönen? :D

PS. Kyllä oli ihanat nää tän päivän +11-astetta! Aurinko paistaa, linnut laulaa ja tiet on kuivia ♥

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tips för blivande utbytesstudenter

Globe_large_largeAjattelin nyt vältellä tota Stockholm Style-postaussarjan (aijaa, ette muista sitä enää?) vikaa osaa, eli miesten pukeutumista, koska se on nii urakka ettii jotain vaatteita netistä jos ei esim. tiiä niitten merkkiä. Mutta päätinpä siis tehä postauksen jossa ois vinkkejä tuleville vaihtareille! Tätä voi soveltaa kyllä esim. au paireihin ja sen semmosiin, ja muutenkin uusiin tilanteisiin. Aattelin, että nyt voisin tällä melkeen 7 kuukauden vaihtarina olemisella jopa alkaa päteen. ;) Vaikka itelläni kaikki ei oo mennytkään ihan putkeen ja suunnitelmien mukaan, niin virheistähän aina oppii, ja näillä vinkeillä myös useimmiten on se kantapäiden kautta koettu tausta!

VAIHTARIUS

Vaihtarina olo ei oo aina niin helppoa ja yksinkertasta kun mitä ajattelis. Samalla kun yrittää sopeutua uuteen maahan, on hirvee ikävä omaan, ja ristiriitasuus on se päällimmäinen tunne. Tästä nyt ei ihan hirveesti oo sanottavaa, kun tulee noissa muissa osioissa, mutta muista:

- olla kohtelias ja ystävällinen;
vaihtarina ensivaikutelman tärkeys on vielä suurempi. Sun pitäis jotenkin saada ihmiset tajuamaan että oot hyvä tyyppi
- olla oma-alotteinen;
voi olla, että kukaan ei tee alotetta. Siinä vaiheessa pitää miettiä: "mitä menetettävää mulla on?", ja keksiä joku small talk-aihe
arvostaa vaihtomaataasi;
"mitä pidät <tästä maasta> tähän mennessä?" on loppujenlopuks retorinen kysymys. Kukaan ei halua kuulla oman maansa olevan paska, vaikka sä oisit sitä mieltä
- yrittää oppia maan kieltä;
oon nähny vaihtareita, jotka ei puhu melkeen yhtään ruotsia täällä - ainahan voi tietysti pysyä enkussa, jos kaikki sitä osaa, mutta ihan eri tavalla saa kavereita jos puhuu maan kieltä
- ettei kannata lyödä heti hanskoja tiskiin;
ei oo helppoa sopeutua, ja monilla siinä voi mennä jopa muutama kuukausi. Siis eka koti-ikävä ja vaikeudet ei tarkota että pitäs alkaa harkitseen kotiinpaluuta. Kyllä niistä yli pääsee.
- olla positiivinen;
se mikä ei tapa, vahvistaa! Ite oon monesti itelleni hokenut, että vaikka onkin vaikeeta, niin tästäkin oppii, ja tulee vahvemmaksi. Aina löytyy asian valoisa puoli. Jos on liian negatiivinen niin mikään ei oo kivaa
- sanoa kyllä;
itelleni välillä tulee esim. Britan mua pyytäessä johonkin sen kaveriporukan juttuihin olo, et "en viiti tunkee niiden seuraan ja ne on nii erityylisiä ihmisiä". Mut kannattaa aina sanoa "kyllä", vaikka ei huvittaiskaan. Voi yllättyä positiivisesti.
- ettei kannata olla liian tuomitseva;
ite välillä sorrun tähän. Tässä vaiheessa voin sanoa, etten oo oikeestaan missään vaiheessa ollut mun omien, suomalaisten kavereiden tyylisten ihmisten kanssa täällä, ja välillä harmittaa ettei semmosia löydy. Mutta se saa aina arvostaan hyviä kavereita. Mutta se ei myöskään tarkota ettei vois kokeilla vähän erilaisten ihmisten seuraa. Vaihtarilla ei oo aina varaa valita.

Lunapic_132666912444979_32_184667777_large

HOSTPERHE

Tää nyt tietysti riippuu tosi paljon hosteista, mutta mun hostperheen lapset ei nyt oo mitään tyyliin "party animalseja", aika tottelevaisia ja saattaa esim. viettää perjantai-illan perheen kanssa leffaa kattoen, joten se vähän vaikuttaa myös siihen että mitä mä täällä saan tehdä. Hosteistahan se kaikki loppujen lopuks lähtee. Ei esim. millään säännöillä oo väliä jos ne ei hosteja kiinnosta. Mutta tärkeimmät asiat mitä hostperheessä pitäis muistaa, on:

- olla avulias;
vaikka vaikuttaiskin siltä että keittiössä on jo älyttömästi ihmisiä tekemässä ruokaa, niin aina voi kysyä että tarviiko apua - ainakin hostit saa kuvan että sua kiinnostaa
- olla avoin;
tän kanssa ite oon tehnyt virheitä ilman että oon ees tajunnut. Eli parempi vaan kertoa kaikki jutut suoraan hosteille kuin ajatella että "ehkä sillä ei oo niin väliä"
- noudattaa sääntöjä;
oot perheen jäsen, et alivuokralainen, joten sillon pitää aika lailla mennä niitten perheen sääntöjen mukaan, vaikka kotona oiskin ihan eri meininki
- miettiä mitä kirjottaa nettiin;
esim. ei kannata kirjotella blogiin nimillä ja välttämättä muutenkaan kuvailla jotain "riitoja" hostien kanssa - netti on kumminkin avoin kaikille. Sama pätee Facebookiin
- yrittää saada hyvät välit kaikkiin;
vaikka tuntuiskin että esim. hostsisarusten kanssa ei oo mitään yhteistä, niin kannattaa silti pysyä hyvissä väleissä. Mun 13v hostsisko puolustaa mua aina jos esim. hostvanhemmat syyttää mua jostakin ♥
ei sulkeutua omaan huoneeseen;
riippuu tietysti vähän perheestä - jos kaikki dataa omissa huoneissaan niin ei se olkkarissa istuskelu sillon paljon auta. Mutta haluutko istua omassa huoneessa jos kaikki muut naureskelee olkkarissa ja kattoo tv:tä?
- puhua jos joku vaivaa;
jos joku tuntuu epäselvältä tai ei oo kivaa, niin kannattaa aina puhua tai kysyä! Monesti on voinut olla joku väärinkäsitys ja ilma on sen jälkeen huomattavasti kevyempää. Esim. jos säännöt on epäselvät niin kannattaa ne selvittää ettei tuu sit jotain draamaa
- arvostaa hosteja;
mieti aina, että joku on ottanut sut ilmatteeks (useimmiten) asumaan kotiinsa. Siinä vaiheessa sä et oo se joka alkaa valittaan jos ei nyt ihan miellytä

No, oon varmaan unohtanut tästä jotakin, mutta siis tärkeintä on aina miettiä ennen kun tekee tai ei tee. Ei kannata ottaa mitään itsestäänselvyytenä...

X_4db51b16_large

KOULU

Koulunkäynti voi etenkin aluks olla tosi vaikeeta. Kaikki ihmiset on uusia ja koulupäivät jännittää. Ja mikä pahinta: saattaa olla ettei ymmärrä tunnin kulusta mitään ja jää ihan asian ulkopuolelle. Mutta sitten kevään puolella huomaa jo että ymmärtää kaiken, ja se on jotain niin upeeta! Mut opiskellessa kannattaa:

- olla ahkera;
se, että on vaihtari ei tarkota että on lomalla. Ei siis kannata liikaa sanoa "etten ymmärrä mitään, en voi tehdä". Jos sä teet itestäsi sen tuntia "seuraavan" oppilaan sen sijaan että oisit muiden tasoinen opiskelija, niin tuut aina pysyyn sellasena. Kannattaa siis yrittää ainakin jotakin vääntää siihen paperille. :D
- olla ajoissa;
samaa settiä. Sen lisäks että alussa vaihtari saa ehkä vähän tilaa laiskotella, niin ei kannata myös lampsia tunnille myöhässä...
- tarkkailla maan koulukäytäntöä;
eri maat on erilaisia, mikä tarkottaa että koulutkin on erilaisia! Se, että Suomessa myöhässä tunnille tulo ei oo mikään big deal, voi olla sitä esim. Saksassa. Se, että Suomessa voi tulla minisortseilla kouluun, voi olla vaihteitten vaihto Jenkeissä.
- puhu opettajalle jos on vaikeaa;
se, että on läksyt tekemättä ja ei osaa vastata opettajan kysymyksiin, voidaan tulkita laiskotteluks. Kannattaa siis selittää että "en ymmärrä, voisinko saada apua?". Itestäni ainakin tuntu alussa, että opettajat ei tajunnut että tuun ERI MAASTA ja puhun ERI KIELTÄ. Ja että EN YMMÄRRÄ.
- älä ala lintsaan;
nyt alkaa kyllä mennä vähän paasaamiseks, mutta niinkun kotimaassakin, niin ihan yhtälailla siellä vaihtomaassakin se lintsaus voi lähteä käpälästä. Varsinkin jos hostit on aika rentoja poissaolojen suhteen. Ja siks tää, koska vaihtarit voi monesti vaikka alussa tuntea kouluun menon vähä raskaaks ja turhaks, kun siitä ei mitään hyödy ja jos nyt ei mikään hirvee porukka ihmisiä siellä oo oottamassa.

287948969894498628_qxyk6yim_f_large

KIELI

Riippuu tietysti vähän maasta mihin menee vaihtoon, kielipäästä ja siitä kuinka paljon kieltä on aiemmin opiskellut, mutta kieli on kyllä yks avaintekijöistä vaihtoon lähtiessä. Se avaa mahollisuudet saada kavereita ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Ne hetket, kun ihmiset ei tajua että oot vaihtari ♥ Ne hetket, kun pystyt vaikuttaan keskuteluissa ja ryhmätöissä ihan yhtä paljon kun muut ♥ Ne hetket, kun voit vitsailla maan kielellä ♥ Ne hetket, kun ymmärrät joka ikisen sanan minkä kuulet ♥ Helvetin ihania, ja niin sen arvosia! Muista siis:

- olla rohkea ja ottaa se eka askel kielen oppimiseen;
itelläni tää oli aika vaikeeta, koska haluun puhuu oikein, enkä tehä virheitä. Oisin voinut alottaa ruotsin puhumisen heti, mutta tein sen vasta muutaman viikon jälkeen, enkä sillonkaan alottanut sitä vielä koulussa. Mutta huomasin heti eron ja kuinka aloin oppiin kun aloin puhuun maan kieltä.
- kantaa mukanasi sanakirjaa;
ite oon tällä tavalla oppinut paljon. Aina kun tulee epäselvä sana, niin voi kattoa sieltä. Tää voi olla mukana kokeissa ja auttaa opiskelussa. Voi auttaa myös ihan kaupassa asioinnissa, jos vaikka ettii jotain tiettyä juttua, mutta ei tiiä sen nimeä.
- ottaa selville epäselvyydet;
tällä oppii tosi paljon. Ite haluun oppii kaikki kielioppijutut yms, enkä jäädä puhuun ns. väärää ruotsia, joten otan selville aina ku tulee joku juttu mitä en tajuu, esim. jos haluun tietää jonkun tietyn sanan taivutuksen
- puhua!
mitenkäs sitä muuten kieltä puhuun oppis? ;)
- pyytää ihmisiä korjaan virheet;
et varmaan haluu puhua väärin kuukaudesta toiseen. Mun mielestä tää on melkeen muitten velvollisuus. Ei oo kovin kilttiä antaa toisen mennä ympäriinsä puhuen ihan miten sattuu
 
Tumblr_ltliyplcii1qdtt6vo1_1280_large
Tähän haluisin vielä lisätä: how can you say that you're brave, if you've never had to be that!
Ps. en oo samaa mieltä vikan lauseen kanssa.
Siinä se! Huhhuh, tulipas taas kirjotettu jonkun verran. Toivottavasti on apua joillekin, ja sanokaa kiltit jos on, ku tein tätä sen verran kauan... :) Ja lisää kysymyksiä saa esittää!
Katso myös: Vaihtarit.info

Oli tooosi hyvä treeni tänään muuten!
Selät aina yhtä hauska tehä, selkäbiisikin on aina yhtä hyvä :)

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lördagkväll

Lauantai-ilta, ja pitkästä, pitkästä aikaa tein jotain semmosta vähä erikoisempaa. Meijän kouluun siis tulee nyt maanantaista perjantaihin yks luokallinen italialaisia, joka on siis yhteistyössä (?) italia steg 1-ryhmän kanssa. Ja Britta lukee kanssa italiaa, nii se otti yhen italialaisen sen luokse viikoks asuun. Ja eilen, lauantaina oli siis niille järjestetty juhlat, jonne italian ryhmäläiset sai pyytää myös aveceja, ja Britta pyys mut yheks avecikseen. :) Loppujen lopuks tonne ois varmaan päässy aika helposti ilman mitään nimee kutsulistassa, mutta nojoo. Oli siis ihan kiva ku pysty pitkästä aikaa laittautuun ja meikkaan ittesä kunnolla ja meneen ulos. Ja sit sai kans tanssia iha olan takaa ♥ Vaikkakin musa ois voinu olla vähän parempaa... Mutta oli siis ihan mukava ilta. :)


Toivottavasti teilläkin on oli kiva lauantai! :)

Ps. Nyt on oltu jo kaks viikkoa ilman karkkien ostoa! Tää ei kuulosta mitenkään erityiseltä, mut mulle se on saavutus. Sillon hiihtoloman ekana sunnuntaina tuli syötyä aika paljon herkkuja, ja valittelinkin postauksessa etten tykkää mun "koosta", koska sillon ainakin oli tosi turvonnut olo. Ja kyllä vaan tahdonvoima auttaa! Nyt on paljon kevyempi olo ja maha on pysynyt suhtkoht aloillaan. :D Kyllä vaan kun tarpeeks haluu nii jopa minä pystyn pitään näppini erossa suklaapatukoista -ja levyistä! ;)

torstai 8. maaliskuuta 2012

101 läsare!

Tässä tulee nyt vähän sitä sun tätä, ei oikeen mitään erityistä aihetta tällä postauksella!
Eli eilen tuli täyteen 101 lukijaa, ja 100 lukijan raja on siis rikottu! Jes! Kiitos ihan hirveesti. :) En ois ikinä aatellut, että tulis näin paljon lukijoita, ja en varmaan kirjottaiskaan niin paljon jos ei olis. On se ihan erilaista kirjottaa kun saa myös jotain feedbäckiä tonne kommenttiboksiin. Jos oisin Suomessa voisin tehä jonkun arvonnan tai jotain tän kunniaksi, mut eipä täältä Ruotsista asti oikeen viiti alkaa mitään lähettelemään...

No mutta, se siitä. Seuraavaksi kaikille naisille ja tytöille: hyvää naistenpäivää! Onhan se ihan kiva että naisia varten on tällänen päivä, mutta tiesittekö, että vieläkin tasa-arvoisissa maissa on eroja naisten ja miesten välillä? Jos ajatellaan, että normaali työpäivä joka alkaa kahdeksalta ja loppuu viideltä (tyyliin) niin naisilla palkka lakkaa juoksemasta kello 15.51 (Ruotsissa). Eli naiset tekee töitä reilun tunnin ilman palkkaa, kun miehet taas tekee palkallista töitä ihan viiteen asti. Miettikää mitä siitä tulee, kun laskee palkattoman ajan yhteen esim. vuoden ajalta. Mutta toisaalta, ei pidä valittaa, itellä on niin hyvin asiat jos joihinkin vertaa. :)

Sitten, tänään oli eka styrketräning-tunti, siis sellanen jolla ihan oikeesti treenattiin. Ja siis joo... Voin sanoo että treenaaminen on vähän erilaista kun suurin osa ryhmästä on poikia. :D Ollaan just semmosella kunnon Monnarin punttisalilla (siis perus semmonen kämänen, just semmonen "paljo nousee penkistä", tiiätte kyllä) ja kaikki nostelee jotain 20kg painoja (siis en ite nostanut!) käsiä treenatessa tai jotain sinnepäin. :D Mutta mikäs siinä, tuntupahan ainakin et oli tehnyt jotain. Tuntuu aina et sitä nostelee pikkusia painoja ja saa sitte tehä joku miljoona toistoa että alkaa tuntuun, mutta ei kyllä ollu siitä huolta tällä kertaa... Mutta joo, oon kyl tyytyväinen et otin ton kurssin, opin varmaa paljon nyt!:)

Siinäpä se. :) Huomenna alkaa viikonloppu, eli hyvää viikonloppuu kaikille! Mullakin ois kivoja suunnitelmia lauantaille, kattoo nyt että onnistuuko ne...

Naistenpäivän kunniaksi kukas muu kuin naisellisuuden esikuva Marilyn ;)
(vaikka pitäis varmaan olla joku feministi tai jotain...)
Tätä mekin tehtiin tänään, ja kyllähän se Marilynkin sitä on tehnyt!

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Sportlovet är nästan slut...

Nonni, siinä se sitten oli, kauan odotettu hiihtoloma joka loppujenlopuks kääntyi aika tylsäksi tapaukseksi mutta onhan tämmönen chillaus, rauhassa salilla käynti, valvominen ja aamulla myöhään herääminen ihan rentoo ollut. Mutta nyt sitten seuraavia juttuja odottaan, nimittäin äitin tänne tuloa n. 3 viikon päästä, ja pääsiäislomaa (kyllä, täällä on viikon pääsiäisloma!) joka onkin jo kuukauden päästä. :)

Tänään tuli loma lopetettua (ei, ei armottomalla juhlimisella.. :D) hostsiskon 13v-synttäreillä, ja perus sunnuntai-illan ilolla, nimittäin sarjalla Äkta människor joka tässä jonkun tunnin päästä alkaa. :) En tiiä, oonkohan joskus maininnut tästä, mut siis ruotsalainen sarja jossa ihmisten keskuudessa elää robotteja, jotka on ihan siinä rajalla et onko melkeen ihmisiä vai ei. Toivottavasti tulee myös Suomeen tää sarja, on sen verran hyvä!

Oon kunnon mielikuvitukseton ku aina kun on joku tilanne että pitää pukeutuu silleen vähän
hienommin niin laitan vaan mustat farkut, jonkun kivan paidan ja bleiserin :D
Hostveljen leipoma (kyllä!) juustokakku ja mun tekemät Runebergin tortut ne siinä :)
Kyllä tiedän, miksi teen Runebergareita maaliskuussa? Hostäidin mielestä ne oli kuulemma nii hyviä et piti tehä tänäänki.
Mut huomaa kyllä ihmisten ennakkoluulot, jäi aika monta jäljelle. Mut ne jotka maisto niin söi viimestä murua myöten! ;)
Näyttää hyvältä mutta ei, juustokakku ei todellakaan oo mun juttu.
Mun hosteilla on kyllä ihan hel del muumimukeja...
Voi ei, taas noi mun kuvailevat kuvatekstit ovat palanneet. :D Mutta joo, tässä vielä se Äkta människor-traileri, pakko on mainostaa:


Toivottavasti teillä oli/tulee kiva loma! ♥

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Grönt!?

Aattelin tulla tänne näyttään teille pari uutta ostosta. Esittelin siis tossa maanantain postauksessa mun nahkatakkia, mutta se mun piti palauttaa. Se ei ollutkaan ihan mun juttu, ehkä eniten niittiensä takia. Oon myöskin ettinyt tosi semmosta simppeliä nahkatakkia ilman mitään resoreita, kauluksia tai sun muita härpäkkeitä, ja kyllähän semmonen löyty, mikä johtikin just siis tohon ton toisen takin hylkäämiseen. Hintaa tuli nyt muutama kymppi enemmän, mutta kyllähän se on parempi kun sit siitä oikeesti tykkää. Tonne mahtuu vaatteita allekin.


Sitten nyt tämmönen ostos, mitä en varmaan ikinä aatellut tekeväni! Mutta nyt oon huomannut, että tän kevään trendeinä on värit, ja laukuissakin näkyy oranssia ja vihreetä. Ja sitten katoin tätä Lindexin (siellä on muuten ihan kivoja juttuja itseasiassa) laukkua vähän sillä silmällä, ja aattelin että voisinpa sen ostaa. No sit meen sinne seuraavana päivänä, mutta ei, ei kuulemma enää oo! No sit menin Stinseniin, ja siellä oli vaan yks jäljellä. Ja sama juttu joka Lindexissä, ja H&M:llä kanssa, kun sielläkin ollaan samantapasia myyty. Tykkään tästä koska tää vaikuttaa laadukkaalta, vaikkei mikään laatutuote olekaan. Ja myös tommonen kivan napakka, koska en vihaa mitään enemmän kun sitä, että on semmonen ihme huonoryhtinen laukku, jossa ne tavarat menee piiloon ihan omia aikojaan, ja siinä pitää tehä kunnon operaatio että löytää jonkun tietyn jutun.

Nahkatakki / VILA, Laukku / Lindex

Mitäs pidätte?
Onko teillä sama ongelma kun mulla, että alkaa toivoo oikeesti jotain lottovoittoa kun näkee kaupoissa semmosia ihanuuksia että tekis mieli ostaa mutta kun ei vaan voi.
Pitäis varmaan yrittää päästä ostoshimosta eroon.

Ps. Jos mun loma nyt ei oo ollut mitenkään älyttömän hyvä ollut, niin ainakin oon saanut nauttia auringonpaisteesta ja kunnon kevätfiiliksestä, tässä esimerkki:


En kestä Bloggeria (tai mun kameraa, en tiiä missä vika), näiden kuvien laatu menee ihan hirveeks!

torstai 1. maaliskuuta 2012

Ett till videoinlägg

Olipas tänään tylsä päivä, joten tein taas videon. Ja jotenkin teki mieli puhua ruotsia niin tää nyt on myös ruotsiksi. :D Toivottavasti joku jaksaa kattoa! Ja pahoittelen sitä että katon koko ajan jonnekin kauas kaukaisuuteen ja oon hirvee pessimistien kuningatar. (Aina mulla nää pahoittelut näitten videoitten kanssa :D) Mutta juu, tässäpä tää:

Toi alotuskuva on aika jäätävä :D

Ja tossa kun puhuin tosta Svansjöstä, niin tässä pari kuvaa Kungliga Operasta. Laatu on mikä on ja joo, eipä kuvia ihmisistä, mutta unohin kokonaan ottaa. Ja voin kertoo että toi porukka tuolla oopperassa on sen verran semmosta "jäykähköä" että en viittiny alkaa mikskään japanilaiseks turistiks. :D Mutta on kyllä kivaa välillä tommonen luksus. Vois joskus Suomessakin käydä baletissa, se on ihan mielenkiintosta oikeesti. Ja varsinkin toi Svansjön, niin kaunis, ja ne tanssijat on niin taitavia että oon ihan kateudesta vihreä.


Ps. Myönnetään, näitten kuvien muokkaaminen ei ois varmaan ollu mikään paskempi idea...