tiistai 30. elokuuta 2011

Mitt rum

Noniin, vihdoin ja viimein sitä huonepostausta, jonka luulin tekeväni jo viime viikonloppuna (siis sen viikon viikonloppuna, kun tänne tulin)! Hostäiti laitto mulle kuvan mun huoneesta vähän ennen mun tänne tuloa, ja kuvassa huone ei ehkä näyttäny niin kivalta mitä se on. Se näytti ehkä vähän pieneltä. Mut sit kun näin huoneen livenä, olin tosi tyytyväinen, koska se oli aika iso ja työpöytäkin on ihanan pitkä, joten siihen mahdun dataan, tekeen läksyt ja meikkaan :D Ja sänkykin on mukava, en oo heräilly yöllä yhään! Tosin herään täällä aiemmin kun kotona, jotenkin en vaan pysty makoileen viikonloppunakin sängyssä johonkin yhteentoista asti :D Viime lauantainakin heräsin jo vähän ennen yheksää...
Ainiin, toi on muuten sen mun hostveljen, joka lähti Kanadaan, huone. Tuli semmonen "sorii..."-olo, kun se joutu viimeset päivänsä kotona nukkumaan talon kellarissa olevassa huoneessa :D Ja ottamaan kaikki tavaransa pois... Sori!

Tadaa! Huoneeni vuoden ajan :) Ps. ärsyttävää ku toi auringonvalo pilaa tän kuvan!
Työtaso, ja onhan mulla sitä luettavaakin!
Mutta ehkä sit alan noita kirjoja lukee kun se ruotsin lukeminen ei oo niin työlästä kun se nyt on :D

Sänky ja upea pyjamani ♥


Kaappi, jossa on paikka henkareille! Jes! Mun kaappi ihan omassa kotona on semmonen, että
siinä on vaan hyllyjä, ja kieltämättä alko vähän ärsyttää ku ei ees mekkoja saanut henkareihin
Ja onhan sekin ihan kiva juttu tossa huoneessa, että siitä pääsee parvekkeelle!
Näkymät parvekkeelta. Toi on siis takapiha :)

Oon myös miettinyt, et kun tuolla melkeen vuoden asustan, niin voisin ostaa tonne vaikka jonkun uuden päiväpeiton, joka sopis paremmin tapettien väreihin. Haha joo, mä oon tämmönen sisustushullu :D Tai haluun jotenkin et kaikki semmonen konkreettisesti nähtävä on ihan täydellistä :D Mut toi huone on kyllä muutenkin aika viihtyisä, että ei sinne välttämättä mitään tarvii hankkia... Paitsi ehkä pöytälamppu, koska läksyjen tekeminen vaan pelkällä kattovalolla ei oo kovin hyvä idea.. Tai en ainakaan ite tykkää.

Mut nyt menee tämmöseks turhaks höpöttämiseks, joten heippa!

Ps. Simba-kisu viihtyy hyvin mun kanssa tuolla huoneessa, mikä on musta aivan ihanaa :)
Simba on mukavuudenhaluinen ;)
Mussu ♥

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kuulumisia

Okei, en oo nyt kirjottanu mitään vähään aikaan. Ja syy siihen on se, että en vaan millään ehi :D Mulla on jo monta sähköpostia oottamassa vastausta, monta kaveria kelle haluisin puhua ja liian paljon aiheita mistä kirjoittaa. Ja myös liian paljon mietittävää. No nyt voin ainakin sen verran tiivistää, että mulla on kaikki hyvin :) Ja toinen fiilis pähkinänkuoressa: I like - the hostfamily, I dislike - the school.

Nikke-lintu on söpö, mutta mulla on vahva tunne että se inhoo mua :D Onneks Simba-kissa tykkää musta ♥
 Mut siis mut laitettiin kouluun, jonka voitte hyvin te jyväskyläläiset kuvitella kun mietitte tätä: Lyska meets Steiner. Mikä mua ärsyttää on se, että oisin halunnu ihan tavalliseen kouluun. Koska en oo ikinä ollu niin in to "soitetaan kitaraa koulun lattialla villasukat jalassa"-juttuihin. Tai "tehdään taideteos mistä kukaan ei ymmärrä mitään"! Okei nyt nauran itelleni :D Joten mun päässä on pyörinyt tää juttu et pitäisköhän mun kenties vaihtaa koulua... Koska nyt se on vielä mahollista, en oo nimittäin ehtiny vielä kiintyä tohon missä nyt oon. Mut huono puoli on se, että mun pitää alottaa taas kaikki alusta - kouluun tutustuminen, oppilaiden ja opettajien tunteminen, ja jonkun porukan kenen kanssa voin olla-saaminen. Ja muutenki toi mun koulu on niin ihanan lähellä! Ja sit vielä se juttu, et mun pitäis alkaa puhuun hostäitille tosta koulun vaihdosta, ja sen mielestä taas on hyvä tutustua erilaisiin ihmisiin. Koko prosessi alusta. Eli: yritänkö nyt tyytyä siihen mitä saan, mut ei olla aivan tyytyväinen VAI ottaa riski ja alottaa koko koulujuttu alusta? Sanokaa mielipiteenne! Koska tietenkään mä en osaa päättää.
Mut nyt teen tämmösen mitä oon tehnyt-listan viime viikolta, että kaikki saa vähän selkoa et mitä oikeen oon puuhaillut jne.

Tiistai: Tiistaina oli siis toka koulupäivä, mitä en olis kyllä halunnut kohdata. Onneks kuitenkin puhuin sen tytön kanssa jonka kanssa olin maanantaina vaihtanut pari sanaa, ja olin sitten päivän sen kanssa. Mutta huomasin että ollaan vähän eri aaltopituudella, varsinkin kun sen jotain kolmosluokkalaisia kavereita tuli meijän kanssa syömään... Ihan erilaista porukkaa! Noh, sitten kun pääsin kotiin soitin heti äitille skypessä, ja valitin koulusta. Kyllähän siinä sit itkukin pääsi että miksi oi miksi mut laitettiin tämmöseen kouluun! Kieltämättä sama tunne vieläkin, tosin ehkä vähän lievempänä.

Keskiviikko: Luokan leiri, jolle en TODELLAKAAN olis halunnut mennä. Aamun valmistautuminen meni ihan hirveessä masiksessa, ja äitille tuli laiteltuu viestiä et en todellakaan haluis mennä, mutta äiti sit tsemppas että kyllähän meet, joitakin asioita elämässä on vaan tehtävä, ja koulun vaihtoon ei todellakaan auta se, että jättää leirin väliin eikä edes yritä sopeutua. No, lähinkin sitten bussilla Danderydiin, mistä mentiin toisella bussilla Norrtäljeen. Nää kaks matkaa vietin yksin, ja mietin vaan että miks lähin vaihtoon. Sit (luojan kiitos) tämmönen aika tavallinen tyttöporukka mun luokalta kysy et haluisinko olla niitten kanssa. Ai haluanko?! Olin ilonen, vaikka en nyt sanois että mitenkään oisin päässyt mukaan tän porukan juttuihin, mutta eipähän ainakaan yksin tarvinnut olla. No Norrtäljestä me sit mentiin sinne Barnens Ö:hön, eli semmoselle maalaissaarelle, jossa yövyttiin yks yö. Suurin osa ajasta oli tylsää, koska vapaa-aikaa oli liikaa, mutta välillä oli ihan mukavaakin.

Norrtälje
Åhlgrens Gården (?), paikka missä yövyttiin
Torstai: Järkyttävä herätys. Yks elämäni järkyttävimmistä, valehtelematta. Kun heräsin, en ihan heti tajunnut että oon edelleen siellä Barnens Ö:ssä leirillä mun luokan kanssa... Oli ihan hirveetä kun mietin että vuos vielä Ruotsissa, haluun kotiin perheen ja ihanien kavereitten luokse, takaisin helppouden maailmaan! Fiilikset oli kyllä aika synkät. Mutta siitä kun aamu lähti käyntiin niin oli semmonen perusolo, mutta ootin kyllä poislähtöä leiriltä. Lopulta (3 tunnin) matkan jälkeen olin väsyneenä, rupun näköisenä kotona, mutta kotona odottikin hostveljen läksiäiset vieraineen päivineen. Aattelin vaan että kiva juttu, mutta kun vaihdoin vaatteet ja vähän ehostin itteäni ja menin pelaamaan korttia hostveljien -ja siskon serkkujen kanssa, niin olikin ihan hauskaa. Nauratti hirveesti ja kaikkee, mietin vaan että what the fuck oonko maanisdepressiivinen tai jotain :D? Mielialat heittelee laidasta laitaan. Noh, todellakin laidasta laitaan, nimittäin juhlien jälkeen soitin äitille, koska oli pakko puhua koulusta ja leiristä, ja itkin tietty taas. Kysynpähän vaan että mikä mulla on?

Perjantai: Koulupäivä, eikä... En ois halunnu mennä kouluun taaskaan. Mut ei se niin paha loppujen lopuks ollutkaan. Ne samat tytöt oli onneks mun kans kun leirilläkin :) Se oli tosi kiva. Iltapäivällä oli koulun kick-off-party, missä taideoppilaat näytti viikon aikana tekemiään töitä, osa mediaoppilaista tekemiään kuvasarjoja ja osa lyhytelokuvia, musiikkioppilaat esitti (tosi hyvin) muutamia biisejä ja me näytettiin kuvia sieltä leiriltä. Tärkeetä? No mut enpä tiiä mitä muuta soial studies-programmilaiset vois näyttää. Koulun jälkeen kävin Sollentuna Centrumissa tekeen vähän pakollisia ostoksia ja sitten ilta vietettiin perheen kanssa, ja sit tuli näitten tuttavapariskunta kylään.
Ja vihdoin se Sollentuna Centrum in its all grace!


Lauantai: Eka mentiin shoppaan Stinseniin (toinen ostari ihan lähellä), jonka jälkeen kotiin, ja Sollentuna Centrumiin (joka btw alkaa olla aika nähty). Sitten alettiinkin valmistautumaan illan juhliin! Hostäitin siskon miehellä oli 50v synttärit. Ne oli Lidingössä, joka on Tukholman hienointa asuinaluetta. Ja sen mukasia myös ihmiset (ja päivänsankarin talo) oli. Oli kyllä vähän ahistavaa olla niin hienossa seurassa, mutta tommoset asiat on hyviä tulevaisuuden varalta ja thank god osaan käyttäytyä etiketin mukaisesti! Mutta ihan mukavaa loppujen lopuks oli, ei siinä mitään.

Olihan mun pakko taas ostaa jotain tämmöstä! Tällä kertaa se oli pöllösormus 6e, Glitter
Olin ihaillut samoja korkkareita eri värisinä kesällä, ja nyt päätin ne sit ostaa, kun mietin että oikeeta mokkaa ja mustat.
Kiilakorkokorkkarit 90e, Vagabond
ps. Mun jalat näyttää vanhan naisen jaloilta, kiva.
Päiväkirja - blogi vaan mulle ittelleni, saan kirjottaa ihan mitä fiiliksiä vaan haluan!:)
Kierrevihko 17e, Ordning och reda
Sunnuntai: Tänään näin Alinaa (joka on siis myös Tukholmassa, itseasiassa Lidingössä vaihtarina YFUn kautta) Tukholman keskustassa, ja oli ihana puhua suomea! Riitti kyllä kaikenlaista puhuttavaa, vaikka Alinan kaveri en oo ollutkaan ennen tätä vaihtoa :) Käytiin Mäkissä syömässä, kierreltiin kauppoja, ja vielä Muffin Bakeryssä, missä söin aivan ihanaa mutakakkua. Aluks oltiin kyllä vähän hukassa tuolla, mutta sitten löyty kaikki kivat kaupat, ja päästiin kunnolla vauhtiin :D Tosin en kyl löytäny ite mitään muuta kun päiväkirjan ja jotain muuta turhaa. Mutta ehkä ihan hyvä vaan. Ja oon muuten tosi tyytyväinen itteeni, nimittäin osasin ihan ilman ongelmia tonne keskustaan ja takas! Musta on tulossa suurkaupunkilainen!


Tuolla oltii kahvilla :)
What could I take..?
Interesting :D
Päädyin mutakakkuun ja appelsiinismoothieen, ja tein kyllä ihan oikeen valinnan!
Toi mutakakku oli tosi hyvää! Vaikka en ookkaan yleensä hirveesti leivonnaisten perään
Siinäpä se! Siinä on infoa vähän pitemmäks aikaa. :) Tosin varmaan ens viikon alussa teen vihdoin sen huonepostauksen. Mut nyt ollaan täällä oltu viikko, eikä vielä oo mitään ylitsepääsemätöntä tullut vastaan, paitsi noi koulujutut ja toi järkyttävä koti-ikävä, joka sekin tosin kesti vaan vajaan päivän, onneks. Musta alkaa tuntua täällä jo kodilta, koska tuun kaikkien kans niin hyvin toimeen tässä perheessä. Jotenki vaikee kuvitella että tulis jotain ongelmia, mut eihän sitä ikinä tiiä. Mut on siunattu ilmeisesti ihanalla hostperheellä, mut kolikolla (tai vaihtovuodella) on aina kääntöpuolensa, tässä tapauksessa se on toi koulu. Enkä ees tiiä mitä huomenna tapahtuu, koska en pääse kirjautumaan SchoolSoftiin, eli en tiiä mun lukkaria. Pitää siis herätä huomenna silleen, että meen joskus varttia vaille kaheksan koululle että voin kysyä mun lukkaria. :D Kiva jos ne on silleen, joo sulla alkaa kymmeneltä :) Meen sitten kotiin tekeen huonepostausta! Onneks toi koulu tosiaan on niin super lähellä.

Ps. Yksi ero Suomen ja Ruotsin välillä huomattu: nää ei syö täällä iltapalaa! Eikä oo ainoastaan kyse mun hostperheestä, vaan myös Alinan perheessä sama juttu kuulemma. Ja nää ihmetteli ku sanoin että joo, tottakai mä syön jotain ennen ku meen nukkumaan! Huvittavaa! Tosin en sit tiiä syökö Suomessa kaikki iltapalaa. Meidän perhe ainakin. Miten on? Syökö teidän perhe iltapalaa?

maanantai 22. elokuuta 2011

Shopping i Sollentuna Centrum och Stinsen och om skolan

Aattelin nyt tehä heti edellisen postauksen perään toisen, kun oon yksin kotona, eikä tarvii tehä mitään. Sunnuntaina siis lähettiin hostäidin -ja siskon kanssa Sollentuna Centrumiin, johon olinkin koko ajan halunnut. Se oli aivan ihana, siis silleen ulkonäöltäänkin! Suunniteltu tosi upeesti ja oli tosi viihtyisää, heti heräs vaan shoppailuhalut! Löysinkin tietty muutamia juttuja, koska olin niin shoppailutuulella, kumminki aika pitkän tauon jälkeen.. En oikeen koko kesänä (paitsi New Yorkin matkalla) oo voinu shoppailla kunnolla, koska tiesin että en voi ottaa ihan hirveesti vaatteita mukaan, ja sitäpaitsi Tukholmassa on paremmat shoppailumahdollisuudet. ;)

Mut tässä pari kuvaa sieltä. Ei kyllä todellakaan saa kuvaa millanen paikka se on! Vielä kun noi on alakerrasta, missä ei oikeen oo vaatekauppojakaan. Ois varmaan pitäny ottaa kuvia sieltä keskeltä, missä on semmonen vesiputous, isoja puita jne. No mut, tuolla tuun kyllä vielä käymään, joten etteköhän vielä saa käsityksen!


Ainiin! Käytiin myös ostaan mulle uus liittymä. :) Tosin se ei vielä toimi. Kuulemma kestää 1-24h, että alkaa toimimaan, mutta tässä on kyllä nyt menny vuorokausi sen ostosta, että paras ois kohta alkaa toimimaan! Eiku hei, nyt kun katoin puhelinta niin toimii sittenkin! Laitan kaikille tutuille sit viestiä/puhelinnumeroo jossain välissä.

Mutta tässä tärkein, eli ostokset:
Ihanan ohut, tummansinen pitkä "villatakki", jossa vielä nahkanaru, mitä oonki halunnu!
Kuulostaa tyhmältä, mut semmoset on oikeesti kätsyjä :) Ps. kivempi päällä kun kuvassa
Gina Tricot 19,90e
Vähän väriä elämään! Mun vaatteet on nykyään niin beigejä, että kaipasin vähän piristystä.
Toppi Vero Moda n. 22 e? (sain aletta kun oli pieni reikä)
Aattelin, että toi kaulahuivi ois parasta kuvata ihan kaulassa :D
Tuubihuivi Gina Tricot 9,90e
Löysin farkut!! Taas! En tiiä mitä on tapahtunut, mut löydän nykyään ihanan helposti farkkuja!
Superkorkeavyötäröiset farkut Vero Moda 34,95e
Tällaiset ne on päällä :) Mulla tää vyötärön korkeus aina vaan nousee ja nousee...
Jotain perusjuttuja, mitä piti ostaa. Kaikki H&M:ltä, paitsi IsaDoran todella hyvä (vinkkinä!) kynsilakka Kick'sistä
Kyyhkyskaulakoru Accesorize n. 10e
Oon tällä hetkellä ihan ihastunut kaikkiin kyyhkys -, pöllö -, lehti -ja sulkakoruihin,
ja muihinkin tommosiin metallisenvärisiin koruihin, jotka tavallaan esittää jotain.
Ah, oli kyllä ihana tehä ostoksia, mutta nyt mun pitää vähän hillitä itteäni! Nimittäin kävin myös tänään koulun jälkeen Stinsenissä, joka on toinen kiva ostari tässä ihan kävelymatkan päässä. Poikkesin "vahingossa" 2. kerrokseen, missä "eksyin" BikBokiin, tosi ihanaan kauppaan, minkä pitäis olla Suomessakin (ehkä onkin Helsingissä?) ja löysinkin sieltä paidan ja takin, jota en tosin vielä ostanut. Mut uskon että en voi hillitä itteeni, vaan meen pian sen kyllä sieltä ostamaan.

Paita BikBok 24,90e
Perustoppi H&M 4,90e
Täällä on niin ihania vaatteita ja kauppoja, ja pelkästään Sollentunassa jo! Ja mikä parasta, ne on tosi lähellä. Kenkäkaupoissakin on paljon hienompia kenkiä, ja tyylikkäämpiä. Jyväskylästä ei millään meinaa löytää hienoja, laadukkaita kenkiä (paitsi Biancosta), mutta täällä semmoset kävelee heti vastaan. Ainakin hienot. On tässä tietysti se huono puoli, etten mitenkään osaa valita sitten, kun talvikenkien osto koittaa.
Ja sit voisin samalla kertoa vähän koulupäivästä. Huh, pitää vetää syvään henkeä eka. No, alotetaan vaikka siitä, kun rehtori esitteli mut alkupuheen aikana. Yritin olla sosiaalinen ja sanoa ilosesti "hi everybody" ja nostaa kättä et kaikki silleen huomais. No kyllä kaikki huomas ja vaivalloisesti käänsi päätään, mutta melkeen heti kattokin muualle ja tyyliin kohautti hartioita! Kukaan ei ees hymyillyt tai yrittänyt kattoa silmiin! Tuli vähän tyhmä olo, koska ruotsalaiset kumminkin on tosi mukavia. No, sitten mentiin luokkaan, ja sielläkin sama ignooraus jatkui. Ope sielläkin vielä mainitsi mut, ja kysy jotain, mutta kukaan ei liiemmin senkään jälkeen tyyliin kysynyt mitään. Kiitos. :) Ja huom! Vastasin kuuluvalla äänellä ja tosi reippaasti, eli en ees antanut itestäni nössykkäkuvaa! Voi hyvää päivää.
Ja kaikille jyväskyläläisille, se koulu on lyska 2. Mut ei silläkään väliä, ärsyttää vaan, että kun ite yritän olla avoin ja tulla mukaan, niin kukaan ei ota vastaan hyvin... Tosi kiva. Mut se oli vasta eka päivä, joten ei syytä paniikkiin. Ja opettajat oli mukavia, joten sen puoleen ei oo valittamista. Ja kyllä mulle yks tyttö puhu, joka on uus siellä koulussa. Mun luokalla on siis viis tai kuus myös uutta oppilasta, mikä on ihan kiva.
Mut sit vähän koulun ohjelmasta. Eli opiskelu ei ala vielä huomenna, vaan sillon on infoa keskiviikon retkestä. Lähetään siis keskiviikkona Danderydin asemalta Norrtäljeen, mistä mennään Barnens Ö:hön, jossa ollaan yötä. Eli jonkinlainen ryhmäytymispäivä toi on mun käsittääkseni. Ja perjantaina sitten on joku että katellaan tyyliin kuvia siitä päivästä. Mut toi voi olla mun tilaisuus tutustua ihmisiin. :) Ite mielelläni tutustun ton koulun oppilaisiin, toivon myös että ne haluaa tutustua muhun! Nyt pitää vaan tsempata ja antaa itestäni kaikki, olla positiivinen ja avoin, vaikka oiskin kurjaa. Kaikki ei aina voi mennä putkeen. Se mikä ei tapa, vahvistaa. ;) Motto, joka mulla on pysynyt ala-asteen uimatunneista lähtien! (hajosin itelleni tässä kohassa)

Simba ♥ Ihana kissa, joka tulee aina välillä mun huoneeseen kerjään huomiota.
(taustalla Nikke-lintu, varaherätyskello :D).
Eilen säikähdin hullusti kun ovi aukes "itestään" eikä "ketään" näkynyt! Mutta siellä olikin Simba :)
Eipä mulla muuta! Laittakaa vinkkejä, mielipiteitä, tsemppauksia (oikeesti, olis tosi kiva), kysymyksiä ym, niin minä kyllä vastaan ☺

sunnuntai 21. elokuuta 2011

På landet

Eli eilen lähettiin jo aika aamulla hostperheen kanssa tän hostisän vanhempien mökille/kesäasunnolle maalle, tosin aika lähelle Tukholmaa, ehkä tunnin ajomatkan päähän. Tosi kiva juttu oli se, että ne hostisän vanhemmat on Suomesta, joten tottakai ne puhu myös suomea! Ihanaa, kun saatto vaan rauhassa sanoa mitä halus, epäröimättä :) Ja ne oli tosi mukavia, etenkin se "mummo". Se oli varmaan ihan ilonen, että puhuin suomea ja että oon Suomesta, koska se kyseli kaikkee ja oli jotenki ihan täpinöissään :D Mutta eipä siinä mitään, onhan se ihan kiva olla tervetullut.

Mulla on edelleen tää "ujostelu" muitten taloista kuvien ottamisen suhteen, joten eipä tuu nyt siitä mökistäkään kuvia, vaikka ulkoa oisin voinu ehkä ottaa. Se oli kyllä tosi söppänä, semmonen pikkunen mökki kukkatapetteineen ja keltaisine keittiön kaapinovineen. Mut metsästä on kyllä kuvia yllin kyllin, ei huolta! Nimittäin lähettiin metsään eräjormaileen ja poimiin kantarellejä, joita tosin ei kyllä iha hirveesti ollut. :D Myöhemmin mentiin myös hostsiskon kanssa poimiin mustikoita, niitä olikin sit onneks enemmän (ok, tää alkaa mennä ihme partiolaispojan blogiks).

Mut tässä tulee kuvat (muokkaamattomina, sori!):





Danger! Valkokärpässienihän se siellä ;) Jotain jäi bilsan tunniltaki mieleen :D




Lingon
Tää ei oo kyllä metsästä
Tuli kyllä jättetylsä postaus, hirvee eräjorman muistelmat, mutta saa luvan kelvata. Oikeestaan toi luonnossa "samoilu" (voi ei, käytän jo retkeilijän sanastoakin!) sai silleen hyvälle mielelle, tai ettei tarvinnu miettii mitään ikäviä asioita. Mut joo, lisää kyllä tulee juttua, ja sillon se on jotain mielenkiintosempaa, nimittäin shoppailusta ihanassa Sollentuna Centrumissa, mun huoneesta ja...Siinä ne olikin :D Mutta on mulla tietysti paljon kerrottavaa esim. perheestä, fiiliksistä ym. Mut niihin ei välttämättä sisälly kuvia. Kerrottavaa on niin paljon! Oon kertonu äitille parissa sähköpostissa, muutamalle vaihtarille ja parille kaverille joten se stoori alkaa olla kuultu ja kirjotettu, joten siitä en ihan heti jaksa kirjottaa.. Mutta hyvin menee. :)

No mutta, sitten toisesta jutusta, nimittäin meen huomenna kouluun, omg. Tosi kiva juttu, se rehtori kuulemma sanoo mun nimen, ja sitten mun pitää nousta seisoon! Ja se on aika paha, koska niitä oppilaita on niin vähän että kaikki oikeestaan näkee mut aika hyvin. Mut onhan siinä plussapuolet, että kaikki tietää että koulussa on vaihtari, nii voi mennä jutteleen jos haluaa. Ja mä oon sen koulun kolmas vaihtari vasta, joten en oo mitään peruskauraa, you know. Mutta koulurakennus oli tosi kiva kun sitä käytiin hostveljen kanssa kattoon (ja kurssit sopimassa) perjantaina. Se oli niin pieni ja kodikas, mutta ei silti rupu. Ja siellä oli Macin koneet ja hienot luokat. Toivon vaan, ettei ne oppilaat oo sit ihan semmosia erityylisiä... Huomenna se nähdään!

Nojoo, se siitä, huomenna varmaan kerron jotain koulupäivästä, ja jos nyt oikeen käsitin niin mennään myös kattoon leffaa Tukholmaan? Laitan tähän loppuun vielä jotain kuvia lähiseudusta. Ne on nyt vähän sieltä täältä napsittuja.
Mysig skolväg
Sollentuna's centrum
Sollentuna's station

Tää on aluetta jolla Peppi Pitkätossu asuis :D (ei sillä että toi näyttää Pepin talolta kyllä...)
Ja siinä minun tuleva koulu! Tosta tummasta ovesta mennään sinne sisään :)
 Okei, siinäpä kaikki tältä erää, ha det bra och wish me luck for tomorrow!
 (jääny vähän tää kolme kieltä päälle)

Ps. Luin ton alun metsäosion, ja nauroin itelleni! Tiiän kyllä et aiheen ois voinu valita paremmin...
55 LUKIJAA! Tack så mycket!